• Почетна
  • ВИДЕО
  • НЕJМAР ВЕЋ КМЕЧИ ЗA БAРСОМ: Меси га је мазио, а Кавани га угњетава
Прочитај ми чланак

НЕJМAР ВЕЋ КМЕЧИ ЗA БAРСОМ: Меси га је мазио, а Кавани га угњетава

0

Раскошни, гламурозни прелазак из Барселоне у Париз брзо се за Нејмара из бајке претворио у ноћну мору.

Постао је најскупљи фудбалер света који се из Барселоне избавио тако што је сам платио рекордна 222 милиона евра јер су му „требали нови изазови“.

 

У преводу, дојадило му је живети у Месијевој сени, а ПСЖ је плаћао двоструко више.
 
Aли брзо је схватио да у ПСЖ већ столује други вођа који се не да детронизирати. Единсон Кавани је најбољи стрелац, играч те газда на терену и свлачионици.
 
Доласком Нејмара и сплеткароша Данија Aлвеса, „бразилски ганг“ на Парку принчева се омасовио и осилио, али Матадор се не предаје. 

Већ је писано како је пре месец дана, одмах по Нејмарову доласку у ПСЖ, све између њих тако лепо почело, сведоче то бројке. Aли оне издајнички показују и како је однос брзо пропао. Нејмар је у првој утакмици с Каванијем саиграча послужио десет пута. У идућих пет утакмица укупно му је додао само 11 пута. Каванијева спремност на сарадњу такође је брзо пала; са шест пасова Нејмару у првој утакмици, на тек укупно пет у идућих пет утакмица. 
 
И док су један другом „заборавили“ додавати, нису се сустезали од увреда и физичких сукоба. Кулминација међусобне љубоморе и нетрпељивости између двију највећих звезда догодила се прошлог викенда на дербију с Лионом.
 
Бројни Нејмарови фанови тврде да су наведене бројке и сцене с утакмице само ео доказа колико га Кавани не подноси, па сусе бацили на посао и сложили паралелну монтажу. Видео нам показује како се према Нејмару односио Меси, а како Кавани. Као што можете видети, онај који му је наводно сметао у развоју те присвајао све заслуге и почасти, заправо му је препуштао пенале, слободњаке, грлио га, љубио и храбрио.

С друге стране, Кавани би се „пре убио него му додао“, а уместо Леових мажења, сироти Нејмара сада мора трпети уругвајског шефа ПСЖ-а.
 
Нејмарова голгетерска статистика у ПСЖ-у је успркос свему јако добра. Укупно пет голова у шест утакмица, док је у првенству забио четири поготка у пет наступа. 

Истичемо учинак у Лиги 1, јер нам друга бројка из тог натицања открива да је Нејмар и у најслабијој лиги петице заправо кренуо јако лоше. На пет утакмица француског првенства чак је 23 пута изгубио лопту, по чему је најгори од свих играча пет најјачих европских лига!