Прочитај ми чланак

НАВИЈАЧИ КЕЛНА ПОКУПОВАЛИ УЛАЗНИЦЕ ЗА СВЕ УТАКМИЦЕ Ц. ЗВЕЗДЕ, па одушевили Делије!

0

Када им је у Љутице Богдана речено да појединачних улазница за утакмицу Црвена звезда - Келн и даље нема, Немци су купили пакете за мечеве црвено-белих са БAТЕ, Aрсеналом и Келном. Потом су показали и дозу хуманости...

Навијачи Келна направили су хаос у Лондону, али и невероватан гест планирајући своје треће гостовање ове јесени – оно 7. децембра у Београду.

Када се међу Делијама проширила гласина да су „планули“ пакети улазница за мечеве фудбалера Црвене звезде у Лиги Европе, за сусрете са БAТЕ Борисовим, Aрсеналом и Келном, дошло је и до недоумица о чему се заправо ради и ко је практично преко ноћи учинио Стадион „Рајко Митић“ распродатим за ове дуеле.

Објашњење је стигло у уторак увече, на једном од звездашких форума.

Наиме, планирајући и посету Београду у склопу обиљежавања 25 година од повратка Келна на међународну сцену, навијачи овог клуба засули су ФК Црвена звезда захтевима за појединачне улазнице за меч посљедњег, 6. кола заказан за посљедњи месец у години.

Aли, када им је речено да ће појединачне улазнице тек бити штампане и пуштане у продају пред сам сусрет, као и да их није могуће купити већ сада, навијачи којих просечно има 48.676 на „Мингерсдорф-у“ (капацитет је 49.698) одлучили су се за несвакидашњи потез – с обзиром да им цене улазница за мечеве у Србији не представљају проблем у поређењу са онима у Немачкој или Енглеској, они су купили преостале пакете карата за места која гравитирају према боксу одређеном за гостујуће навијаче на „Маракани“.

Међутим, како ти делови трибина не би „зврјали“ празни на утакмицама Црвене звезде са БAТЕ Борисовим и нарочито Aрсеналом – улазнице из пакета прослеђене су деци која се лијече у Звечанској!

Ево и комплетног поста који је на форуму РСБ оставио један од навијача Келна, потписан као Маркус.

„Поздрав свима,

Регистровао сам се овде као навијач ФК Келн и не бих желио да се мешам у дискусије које водите о свом клубу. Ја сам, такође, дугогодишњи члан форума: „effzeh-forum.de“, највећег независног форума ФК Келн са 2700 корисника, тако да знам да навијачи других клубова често нису баш добродошли.

Наш клуб излази у Европу први пут послије 25 година, а то што имамо око 100.000 чланова (више него Реал Мадрид), говори колико је цели наш град луд за клубом и током сезона које смо провели у другој лиги, имали смо просек од 40.000 гледалаца. Као што сте видели у Лондону, наши навијачи су веома активни и што се тиче гостовања, било нас је око 20.000 тамо.

Због тога ми гајимо велико поштовање према Црвеној Звезди и њеним навијачима – ви сте прави/истински клуб са огромном традицијом и фантастичним навијањем. Ми у децембру заиста не долазимо као било какви непријатељи, већ као навијачи који желе да прославе прави фудбалски спектакл.

Претпоставили смо да за гостујуће навијаче (као и у Лондону) неће бити довољно предвиђених карата у односу на интересовање наших навијача. Жељели смо да купимо појединачне карте за делове одмах уз сектор за гостујуће навијаче, али како су нас обавијестили са сајта iticket.rs, продаја појединачних карата ће почети тек непосредно пред саму утакмицу, а путовање би морали да испланирамо много раније. Тако да су неки од нас већ купили пакете улазница за све утакмице Лиге Европе које Звезда игра на свом стадиону.

Нпр. моја карта је код улаза 1 на западу, најдаље могуће од северне трибине што је било у продаји.

Карте за БAТЕ Борисов и Aрсенал, које нисмо могли да искористимо, нисмо бацили. Прослиједили смо их Дому за незбринуту децу у Звечанској, тако да би та деца могла да искусе велике утакмице Црвене Звезде. Они су нам се веома љубазно захвалили на томе:

Сви навијачи Келна са тог форума који су купили карте су урадили исто и учествовали у акцији. Богдан, навијач Црвене Звезде из Београда – који се регистровао на наш форум, нам је веома помогао у реализацији ове донације, а такође је и превео овај текст.

Пошто су деца и запослени у Звечанској били веома срећни због овога, ми који долазимо у Београд дан прије утакмице бисмо вољели да посетимо то сиротиште. У нашој земљи је тог дана празник Светог Николе (за кога знамо да је велика слава и у Србији 13 дана касније), па смо жељели да донесемо поклоне деци који су у нашој традицији – воће, орахе, љешњаке, слаткише и играчке.

Приметио сам да на вашем форуму постоји посебан део: ‘Хуманитарне Aкције’, можда би и неки од вас жељели да учествујете у овој акцији. Фудбал би требало да повеже људе и учини им живот бољим.

Спортски поздрав из Келна, Маркус“, објављено је на форуму РСБ.