Прочитај ми чланак

МОСКВА ПОРУЧИЛА ТРАМПУ: Причате у суверенитету? Прво Србији вратите Косово!

0

Шеф Комитета Државне думе Русије за послове ЗНД и евроазијске интеграције Леонид Калашњиков позвао је председника САД Доналда Трампа и Запад да врате Србији Косово и Метохију.

– Цинично звуче позиви да се поштује суверенитет од стране председника силе која је разрушила цео светски поредак. Почнимо од Косова. Ко је раскомадао Југославију? Американци су кренули тим путем и отворили Пандорину кутију – изјавио је Калашњиков, осврћући са на Трампов позив из Њујорка са заседања Генералне скупштине УН

youtube.com/Miloš Serbia

Он је подсетио да је бивша Југославија разбијена уз игнорисање свих међународних норми и без мандата Уједињених нација, док је „одвајање Косова протекло без икаквог референдума и насилно“.

– Ако је Трамп „гађао“ Крим, морао би да зна да је полуострво ушло у састав Русије на основу воље народа на референдуму и без иједне жртве и грађанског рата – поручио је Калашњиков.

– Сједињене Државе су разориле међународно право, а сада покушавају да другима држе лекције. То је најгори могуц́и цинизам. Нека прво врате Србији Косово! – закључио је шеф Комитета Државне думе Русије за послове ЗНД и евроазијске интеграције.

Подсетимо, Трамп је седници Генералне скупштине УН позвао међународну заједницу да се „бори против претњи националном суверенитету“.

У том контексту је позвао на супротстављање опасностима које прете суверенитетима држава, „од Украјине до Јужнокинеског мора“.