Прочитај ми чланак

МАЛТРЕТИРАЊЕ ОПОЗИЦИЈЕ: Бошко и Јешић кажњени јер су критиковали власт у Скупштини

0

Посланик ДС Горан Ћирић рекао је да казне показују однос председавајућих према опозицији, наводећи да је 99 одсто новчаних казни изречено управо посланицима опозиције

Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Скупштине Србије донео је данас одлуку о изрицању новчаних казни за двојицу посланика због опомена изречених на седници парламента због ометања рада.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић кажњен је са 10 одсто од плате, односно 6.829 динара, а Горан Јешић (ДС) са 20 одсто од плате, односно са 13.659 динара.

Посланици ДС и СРС били су против новчаног кажњавања посланика.

„Принципијално остајемо при ставу да не треба кажњавати посланике . Ми смо за то да се прекине са овом праксом и да се избаци новчана казна, да постоје мере које су ефикасније, па чак и привремено удаљавање са седнице“, рекао је посланик СРС Милорад Мирчић.

Он је оценио да кажњавање посланика нема везе са одржавањем дисциплине већ са „сујетом“ председавајућег који се, каже, због тога „иживљава“.

Посланик ДС Горан Ћирић рекао је да казне показују однос председавајућих према опозицији, наводећи да је 99 одсто новчаних казни изречено управо посланицима опозиције.Каже да постоје два начина вођења седница, један за власт, а други за опозицију.

На данашњој седници одбор је дао позитивно мишљење Милану Кривокапићу да поред посланичке може да обавља и фунцкију вд директора Завода за јавно здравље у Косовској Митровици

Одбор је усвојио оставке посланика Милована Бојића (СРС) и Александре Ђуровић (СНС) и поднео их скупштини која треба да констатује престанак мандата.