Прочитај ми чланак

СЈАЈНА АТМОСФЕРА И У АВИОНУ „Орлови“ уз песму слетели у Београд

0

Кошаркашка репрезентација Србије стигла је у Београд из Истанбула, где је освојила друго место на Евробаскету.

Изабраници селектора Ђорђевића су уз песму стигли за главни град наше земље, показавши да их и даље држи сјајна атмосфера, која их је и красила током првенства.

Foto: Air Serbia / Promo

После сјајних издања на континенталном шампионату, наши „орлови“ су са сребрним медаљама пошли за домовину.

У авиону „Аир Сербиа“ владала је одлична атмосфера, што и не чуди – надмашена су многе очекивања, а притом се до последњег минута играло из све снаге.

Словенија је на крају однела злато (93:85), али оваквој кошаркашкој репрезентацији Србије нико нема шта да замери на учињеном.

Управо зато следи јој, овог понедељка од 19 сати на чувеном балкону Старог двора, свечани дочек у престоници.

У Београд „Ер Србијом“

Кошаркашка репрезентација је у главни град наше земље стигла специјалним чартер летом Ер Србије, авионом А319 – YУ-АПБ. По екипу „орлова“, која је освојила сребрну медаљу на Европском првенству, полетео је авион Ербас А319, а у њему је био и ЦЕО Ер Србије, Дане Кондић.

Дочек кошаркаша испред Скупштине

Ђорђевић и његови момци освојили су сребрну медаљу и због њих и њихових игара протеклих седамнаест дана били смо поносни на нашу кошарку.

На терену су били храбри, борбени и одлучни, иако у знатно ослабљеном саставу стигли до финала. Због свега тога заслужили су прави шампионски дочек.

Вечерас од 19 часова испред Скупштине града Београда биће одржан свечани дочек наших кошаркаша, а директан пренос је на Првом програму РТС-а.

Биће то прилика за све оне који воле кошарку да поздраве наше репрезентативце и заједно са њима прославе успех на Европском првенству у Турској.

На дочеку ће бити и новинари Спортске редакције Тијана Јевтић и Предраг Страјнић.