Прочитај ми чланак

БОШКО: Постоји ли у Србији људско и демократско право да се чује и друга страна?

0

Протест Двери и Здраве Србије испред ТВ ПИНК, Владе Србије, Председништва и РТС био је, између осталог, значајан и по томе што је у потпуности оголио медијску и политичку сцену Србије и показао како функционише систем власти и медијски мрак под којим живимо.

Ево неколико основних закључака:

Готово сви медији у Србији пренели су исфабриковану вест са ТВ ПИНК о пребијању новинарки и ова измишљена и монтирана вест ТВ ПИНК скоро свима је била једина информација са протеста.

Ретко ко из медија се позвао на извештавање свог новинара са терена, иако је већина медијских редакција имала своје извештаче са сва четири места протеста, који је – без икаквих инцидената – трајао укупно шест сати.

Готово нико из медија који су пренели наметнуту вест са ТВ ПИНК није позвао никога из Двери као организатора протеста да чује и другу страну.

Не само да је ТВ ПИНК направио ванредну емисију посвећену искључиво нападу на Двери под називом „Звери из Двериˮ, која је уживо трајала више од пет сати, већ су се у медијску хистерију против Двери укључиле апсолутно све снаге владајућег режима.

Из извештавања медија се уопште не види шта је била тема нашег протесног скупа, ко је све говорио, какви су захтеви изнети и да на протесту – који је на четири локације и уз протестну шетњу централним београдским улицама трајао пуних шест сати – није забележен нити један инцидент.

 

Сматрам да организатори протеста треба да буду више него задовољни и поносни. У медијску хајку против нас, каква одавно није забележена против једне опозиционе групације, а на основу лажне вести партијске ТВ СНС, за неколико сати укључили су се сви из медијске машинерије власти: председник Србије Александар Вучић, председник Народне скупштине Маја Гојковић, градоначелник Београда Синиша Мали, министри у Влади Србије Небојша Стефановић, Александар Вулин, Зорана Михајловић, Владан Вукосављевић, Горан Кнежевић и Александар Антић, све владајуће странке (СНС, СПС, ПС, СНП, ПУПС, ЈС, СДПС, ЛДП), као и више удружења новинара, режимских новинара и аналитичара, повереник за заштиту равноправности, сви медији под директном контролом власти (ТВ ПИНК, ТВ Студио Б, Информер, Ало, Српски телеграф…), па чак и неколико прозападних опозиционих странака које су седеле кући док се део опозиције на улици борио за слободу медија. Да овде не говоримо о степену злоупотребе полиције и здравства, или о скандалозном случају Зорана Марјановића који је остављен на слободи док није завршио своју улогу у ријалити шоу програму дрогираног диригента са ТВ ПИНК. 

Да бисмо схватили значај ТВ ПИНК за очување Александра Вучића на власти, новинарке у болници је обишао председник лично, где се извинио њиховим породицама. Не сећам се да је тако обишао новинаре повређене испред Дома Народне скупштине приликом његовог полагања председничке заклетве, нити да се извинио породицама Бодружић и Бојанић након смрти њихових најближих, нити да је приметио несрећну сеоску породицу у општини Бач која је изгубила троје деце у пожару.

Сви заборављају да је Гордана Узелац лични новинар Александра Вучића са ТВ ПИНК, која увек прва поставља питања на његовим конференцијама за медије. Више сведока, међу којима је и председник Удружених синдиката Србије „Слогаˮ Жељко Веселиновић, посведочило је да је Гордана Узелац по завршетку нашег протеста испред ТВ ПИНК без икаквог инцидента позвала свог камермана и села на плочник, а да је нико није ни пипнуо, глумећи да је ударена и повређена. Јасно је да због ове глуме ТВ ПИНК не приказује никакав снимак ударања Гордане Узелац јер никаквог ударца није ни било. Друга новинарка, Маја Драговић, прво је гостовала уживо у програму ТВ ПИНК а тек онда отишла у Хитну помоћ, што јасно говори да је и њена прича намештена.

Сви медији су насели на измишљену вест ТВ ПИНК о повређеним новинаркама и пренели то као да је ТВ ПИНК новинска агенција, а не партијска режимска телевизија. Чак нису користили ни услуге својих извештача са терена. Истовремено, нико није пренео шта Двери као организатори имају да кажу и шта је уопште била поента протеста, док су пренели преко 20 појединачних саопштења против Двери од стране власти.  За Двери и Здраву Србију, једног народног посланика и председника парламентарне странке опозиције и једног председника општине у Србији, Дневник 2 РТС је био затворен, али је зато у том термину уживо гостовао један од главних промотера идеологије хомосексуализма у Србији.

Све ово згодно дође да се медијски сакрије режимски улазак у власт са ратним злочинцима на КиМ, лажна вест да је Путин подржао Српску листу и сарадњу са шиптарским терористима,  организација већ друге геј параде у Београду ове године, истина о ономе што су на протесту причали раднички лидери из Врања, Ниша, Аранђеловца и Београда, ојађени у пљачкашким приватизација за које још увек нико није одговарао.

Шта је заправо највише заболело владајући режим? Једина опозициона политичка снага која се усудила да изађе на улице, јавно позове народ да крене у све масовније протесте против власти и изнесе истину о Вучићевој политици и стању у држави – јесте Српски покрет Двери, са својим партнерима Здравом Србијом, Удруженим синдикатима Србије „Слогаˮ, Удружењем синдиката пензионисаних војних лица Србије и Народним покретом „Отаџбинаˮ са Косова и Метохије. Заболело их је и то што су подршку протесту испред ТВ ПИНК и петицији за забрану ријалити програма у Србији дали и председници Војног и Полицијског синдиката Србије лично. Шта им је још толико засметало да су морали да покрену целу медијску машинерију власти?

ПРВО, одбрана ТВ ПИНК је питање одбране власти. Пад ПИНК-ове ружичасте стварности и пропаганде означио би и пад СНС са власти.

ДРУГО, покушавају да на овај начин водеће представнике опозиције и најјачу скупштинску опозицију етикетирају као насилнике и фашисте како би зауставили несумњиви раст нашег рејтинга међу опозиционим бирачима.

ТРЕЋЕ, уплашили су се стварања новог опозиционог савеза у који би ушле политичке странке, групе грађана, синдикати, радници, војни ветерани, пензионери и сељаци. 

ЧЕТВРТО, веома им је важно да у повоју убију сваку идеју већих демонстрација против власти које несумњиво следе ове вреле јесени пред градске изборе у Београду, где власт не може лако да победи или покраде изборе.

ПЕТО, они који су симбол политичког и сваког другог насиља покушавају да оптужбе за насиље пребаце на оне који са тим доказано никада нису имали никакве везе и скину са себе одговорност за бројне случајеве насиља широм Србије. 

Имамо, дакле, доказане случајеве насиља од стране представника СНС у Београду, Суботици и Костолцу, имамо читаву криминалну екипу СНС која пребија опозиционаре на свим локалним изборима у Србији, за шта нико до сада није одговорао, а једно измишљено насиље Двери предмет је читаве медијске помпе против нас.

Посебно бедна је улога РТС. РТС прави прилог од више минута у коме преноси све изјаве осуде протеста Двери од стране власти и опозиције, чита чак и твитове осуде, а једино не преноси зашто је протест уопште направљен нити даје једну секунду времена да и неко из Двери каже шта има на све оркестриране нападе на нас. РТС има слободан простор да уживо у централном дневнику гостује Горан Милетић, али нема за Косту Чавошког, Милана Стаматовића, Жељка Веселиновића, Славишу Ристића или Бошка Обрадовића. РТС – у најбољој традицији ТВ ПИНК – измишља гађање јајима њихових новинара јер нема одговор на наше захтеве да опозиција добије већу заступљеност у информативном програму јавног медијског сервиса. Уколико се то ускоро не промени – једино решење је да поново дођемо пред зграду ТВ ПИНК, Владе, Председништва и РТС и да се не разилазимо док се не изборимо за слободу медија без које нема ни слободних избора.  

Из свега наведеног могу само да закључим да је опозициони протест Двери и Здраве Србије више него успео и да га треба поновити. То је очито оно чега се једино плаши ова кукавичка власт: политичке храбрости да им се супротставимо. То је пелцер успеха и ми смо кренули тим путем у стварање једног широког народног опозиционог и патриотског савеза. Реакција власти нас уверава да смо на добром путу. 

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су председник Здраве Србије, Милан Стаматовић и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић. Тема емисије је био Преображенски проглас којим је озваничена будућу сарадња између ова две српске патриотске странке.

На почетку емисије г Стаматовић говорио о томе на чему ће се заснивати сарадња између ЗС и Двери, односно ко све од странака, покрета или појединаца може да се укључи у овај савез у борби против СНС који је у својим редовима окупио појединце бившег режима са криминалним биографијама (00:01:00); док је г. Обрадовић објаснио да ли је могућа сарадња овог савеза са Вуком Јеремићем, прозападном опозицијом и СРС истакавши да су они патриотски блок који ће сарађивати са свима који су против ЕУ, за Русију и КиМ у Србији и против НAТО-а, истакавши да са прозападном опозицијом је могућа једино сарадња кроз борбу за фер и поштене изборе који би се одржали без изборних крађа и капиларних гласова (00:08:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.