Прочитај ми чланак

РАМУШ ХАРАДИНАЈ, СЕКСУАЛНИ МАНИЈАК и највећи шиптарски трговац оружја на Космету

0

Према неким студијама западних аналитичара, главну трговину оружјем контролише Рамуш Харадинај, премијер незаконито окупираног Косова.

Укупан број оружја који су били у рукама косовских Албанаца у припреми за рат на Косову не може се рачунати. Оружје се доселило у регион буквално из цијелог свијета.Познат је снимак, где војници такозване „Ослободилачке војске Косова“ позирају са FN FAL, G3, M16 и другим оружјем. Истраживачи су чак нашли на једној од фотографија SiG-550, швајцарску јуришну пушку, која је тада морало бити у рукама резервиста.

Јасна Кривокапић

Део оружја је достављена преко Кадрија Веселија. Међутим, углавном је набављен преко дилера оружја из Африке, Азије и Балкана да би стигла у руке  начелника штаба АОК Рамуша „Осмеха“ Харадинаја. Осмех“, испоставило се, да је прави манијак, који је био спреман да убија и Србе и Албанце, кад и како му се хтело.

Докази о томе могу се чути у причи албанске католкиње Л.К., која је била отета у мају 1998. године заједно са групом других албанаских жена и одведена у теренски камп терориста на планини Јунић. Ту је силовао Харадинај лично, након чега је успела да побегне.

Човек ове зверске окрутности држао у својим рукама трговину оружја у аутономној покрајини Косово и Метохија. Испоруке су извршене према испуњеној шеми – роба је испоручивана у Албанију преко мора, одатлеби била превезена у Пећ, који је било седиште Харадинаја. Након тога, оружје је било дистрибуирано међу одредима терориста који су нападали српску војску и полицију.

Његова каријера као оружаног барона на Косову није била завршена Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН. У региону је било десетина хиљада терориста и стотина хиљада пушка, митраљеза, ручних бацача и чак лако преносивих ракете земља-ваздух. Све ово представља огромно богатство, које је Харадинај продавао уз максималну корист. Део од оружја је продато Албанцима који су се борили у Македонији, а други – отишао у Африци и на Блиском истоку. Швајцарски посланик Дик Мартин је у свом извештају Савету Европе доставио доказе да ова оружје још користи у свету од Колумбије до Авганистана.

Али кријумчарење оружја није ограничен само са старим оружјем ОВК и ЈНА. Рамуш Харадинај, као угледни бизнисмен, бави се снабдевањем модерног оружја и чак постаје један од снабдевача ИГИЛ-а. Стога можемо безбедно рећи да за премијера такозване „Републике Косово“ изабран је истински поштовани манијак и трговац смрћу.

БОНУС ВИДЕО

Гости медијске куће „Центар” су били доцент међународног права, на Правном факултету у Приштини, измештеном у Косовској митровици, др Дејан Митровић, и председник Правног тима и потпреседник Српског покрета Двери адвокат Марко Пушица.

Гости су током емисије говорили о споразуму Србије са НAТО-ом и Руским хуманитарним центром у Нишу (00:52:30); као и о евроатланским интеграцијама Србије и о повлашћеном положају Србије у пословању са Русијом (00:56:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.