Прочитај ми чланак

ПУТИН НА ВОЈНИМ ВЕЖБАМА, НАТО забринут

0

Председник Русије Владимир Путин надгледаће војне вежбе "Запад - 2017" у санктпетербуршком региону, саопштио је данас Кремљ.

„Врховни командант надгледаће вежбе Оружаних снага Русије и Белорусије током главне етапе стратешке вежбе ‘Запад – 2017’ на полигону Лужски“, наводи се у саопштењу Кремља – преноси ТАСС.

Председавајући Војног комитета НАТО генерал Петр Павел изјавио је за АП да постоје разлози за забринутост поводом обимних војних маневара под називом „Запад-2017“ које изводе Русија и Белорусија, пошто би они могли да буду виђени као „озбиљне припреме за велики рат“, као и да се НАТО „не надмеће са Русијом око Западног Балкана“.

Павел је казао да НАТО појачава напоре на поновној обнови војних комуникација са Русијом како би избегле „нежељене последице потенцијалних инцидената током вежби“.

– Када погледамо вежбу каквом је представља Русија, не би требало да буде забринутости. Али, када погледамо ширу слику, морамо да будемо забринути, јер Русија није транспарентна – навео је Павел.

Он је то изјавио током годишње конференције Војног комитета НАТО која је у суботу отворена у албанској престоници Тирани и на којој ће теме бити борба против тероризма, ситуација на Западном Балкану и нова стратегија САД у Авганистану.