Прочитај ми чланак

ПРАВОСЛАВНОМ ЛИТИЈОМ „ОЧИСТИЛИ“ Београд од геј параде!

0

Протесна литија се завршила на Тргу Републике где је монах Антонија, у својој беседи, објаснио разлоге зашто је данас било организовано духовно чишћење београдских улица од „западног” греха.

Православни верници окупили су се данас, у недељу. 17.03. 2017, у Београду, на православној литији, да би молитвом „Господе Исусе Христе, Сине Божији”, очистили централне градске улице од „западног“ греха“ након геј параде која је одржана у српској престоници данас.

(Више о овој геј паради прочитајте овде: ГЕЈ ПАРАДА: ’99. нас бомбардовали бомбама, сад нас бомбардују овим – АЛБАНСКИ ТРАНВЕСТИТ изводи похотан плес у центру Београда (ВИДЕО))

Окупљени су носили православне иконе, српске и руске заставе као и транспаренте против геј параде.

Испред православног народа који је ишао у литији београдским улицама налази се велики број полиције.

Како је изгледао пролаз литије кроз централне београдске улице погледајте овде:

На крају, протесна литија се завршила на Тргу Републике где је монах Антонија, у својој беседи, објаснио разлоге зашто је данас било организовано духовно чишћење београдских улица од „западног” греха.

ГЕЈ ПАРАДА

Геј парада, под слоганом „За промену“ била је одржана у Београду шетњом учесника од Цветног трга до Трга Републике.

На улицама је било појачано присуство униформисане полиције, на небу су се често видели и чули полицијски хеликоптери, а била су присутна возила и опреме Жандармерије.

Учешћње у геј паради узели су премијерка Aна Брнабић, градоначелник Београда Синиша Мали, министри Зоран Ђорђевић и Бранко Ружић, као и лидер ЛДП Чедомир Јовановћ и припадници Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“.

Због Параде поноса и трке “БГД 10К” велики број улица у центру Београда био је затворен, па су неке улице биле недоступне и за пешаке, јавни градски превоз је претрпео велике промене, а то све у тренутку бројних радова на саобраћајницама због којих су последњих недеља гужве у главном граду Србије свакодневница.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” биле су народне посланице у Скупштини Србије, Марија Јањушевић (Српски покрет Двери) и др Aна Стевановић (Доста је било). Тема емисије је била најављено усвајање Законе о родној равноправности у Скупштини Србије, и проблем породичног насиља у српском друштву. Погледајте:

У емисији се причало о о вези ријалитија на ТВ Пинку и уласка Вучићеве Српске листе у влади ратног злочинца Рамуша Харадинаја (00:01:30), о томе зашто РЕМ не ради свој посао када су у питању српски медији (00:05:00), о опозиционим протестима испред Владе Србије и ТВ Пинка у суботу 16. 09.2017., од 14:00 у Београду (00:12:00), о томе зашто нема тв дебата између режима и опозиције на великим медијима у Србији (00:14:00); као и о опозицији у Србији (00:16:00).