Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕНА ТЕРАПИЈА: Имуни систем ће сам убијати ћелије рака

0

Терапија која алармира имуни систем организма и шаље му сигнал да је потребно да сам уништи све ћелије рака у телу, представља нови начин за лечење најтежих болести. Научници су открили нову врсту терапије која омогућава да тело уништи све канцерогене ћелије, а да притом организам остане неоштећен.

Засада је овај лек проверен само у унутрашњости лабораторија, у којима су коришћене ћелије људског организма. Пошто се показао као ефикасан, планирано је да се за пет година, када се провере заврше, коначно нађе на тржишту.

„Нова терапија је бољи начин лечења, који истовремено оснажује имуни систем организма“, рекао је доктор Џастин Алфорд са Батсон института у Глазгову.

„Нова терапија уништава тумор програмираном ћелијском смрћу, која се иначе природно дешава у организму. То значи да тело не примећује да се било шта чудно дешава, док истовремено сам убија ћелије рака.“

Иако су откривене многе терапије које уништавају канцерогене ћелије, рачунајући и хемотерапију, показало се да ниједна од њих не завршава посао до краја. То значи да се болест увек изнова враћа и истовремено постаје све тежа за лечење, јер канцерогене ћелије постају отпорне на терапије.

Хемотерапија представља напоран третман са многим нежељеним ефектима као што су губитак косе, умор и исцрпљеност. Упркос томе што је најчешће коришћена, најчешће не омогућава потпуно излечење.