Прочитај ми чланак

ЧАНКОВА ЛСВ: Србија да осуди Додикове изјаве о уједињењу Србије и Српске

0

Лига социјалдемократа Војводине затражила је од Владе Србије да најоштрије осуди изјаве председника РС Милорада Додика о потреби уједињења Србије и Српске.

„Сматрамо да овакви иступи Милорада Додика наносе огромну штету добросуседским односима Србије и БиХ, те подривају стабилност региона. Власти у Србији истичу да снажно подржавају територијални интегритет БиХ, али нереаговање на овакве иступе оставља веома лош утисак“, навео је ЛСВ у саопштењу.

Додаје се да ратови деведесетих нису били толико давно да бисмо заборавили све убијене, прогнане, уништене животе, разорену привреду.

„Немојмо дозволити да неодговорни појединци изазивају нове поделе и нове несреће“, пише у саопштењу.

У Београду су у петак у Народном позоришту отворени „Дани Српске у Србији 2017“ а, председник РС Милорад Додик изјавио је да су Република Српска и Србија једно.

„РС и Србија су једно, само су историјске несреће те које су направиле границе“, рекао је Додик приликом отварања манифестације.

БОНУС ВИДЕО

Мирослав Паровић, председник Народног слободарског покрета, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говори о томе како држава Србија може и мора да  помогне Србима у о Републици Српској, Црној Гори и Македонији (00:32:45). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.