Прочитај ми чланак

СРБИЈА МАРШИРА НА БЕОГРАД – почиње стварање патриотског блока

0

Опозиционе странке и њихови лидери неће се прикључити протесту који сутра организују Двери Бошка Обрадовића, Здрава Србија Милана Стаматовића и Уједињени синдикат Слога Жељка Веселиновића.

Протест је прво најављен као „Марш на Београд“, да би добио назив „Овако више не може“, а једна од главних тема је укидање ријалити програма, које „злоупотребљава режим“. Протест ће почети испред ТВ Пинк на Дедињу, а своје чланове да подрже захтев Двери за укидање ријалитија позвали су и Војни синдикат Србије и Полицијски синдикат Србије.

У Дверима нам је речено да нико га посебно из опозиције нису ни звали. Како додају, скуп је уредно пријављен, односно није забрањен, а на доћи ће углавном радничке и пензионерске и синдикалне организације ратних ветерана, као и поједина удружења Срби са КиМ.

Лидер Двери Бошко Обрадовић за Данас каже да ће протест бити „прве политичке демонстрације против власти после покрадених председничких избора“ и да је то почетак укрупњавања у патриотској опозицији и први корак у протестима против Вучићеве власти који нас чекају ове јесени.

Саша Јанковић, лидер Покрета слободних грађана, за Данас каже да неће ићи на скуп који организују Двери. Како нам је речено у тиму Вука Јеремића, он ће у петак поподне и у суботу бити у Нишу, на раније заказаним активностима везаним за формирање одбора будуће странке и неће стићи на протест у Београд. „Он подржава борбу за слободне и независне медије у Србији, и да нема обавеза у Нишу, придружио би се грађанима на протесту, али ће његови сарадници доћи на скуп за слободу медија“, кажу у његовом тиму.

Ни демократа неће бити на скупу. И лидер Левице Србије Борко Стефановић каже за наш лист да неће ићи на протест. „Речено је да политичари нису пожељни. А на протест Двери не идемо“, истиче он. Санда Рашковић Ивић, народна посланица, наводи за Данас да има приватних обавеза.“Идем на свадбу и нећу стићи на протест“, каже она.

Окупљање испред Пинка, нема потврде о „контраскупу“

Учесници протеста најпре ће се у 14 сати окупити испред зграде Пинка где ће бити одржан перформанс и упућен захтев РЕМ да се овој ТВ одузме национална фреквенција. На друштвеним мрежама у петак су се појавили наводи да ће се на истом месту окупити и они који подржавају рад ТВ Пинк, али до закључења овог издања, нисмо имали потврђену информацију о томе. Наставак је у 16 сати испред зграде Владе, а међу говорницима су најављени и представници Српских ратних ветерана и Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије. Одатле ће бити организована шетња до зграде РТС, а главни захтев биће гостовање у Дневнику 2.