Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ДЕБАКЛА Петровић отишао, Хрвати желе Србина за селектора кошаркаша

0

Хрватски кошаркашки стручњак Александар Петровић након неуспеха на Европском првенству по трећи пут у каријери напустио је функцију селектора државног тима. Навијачи “ватрених” желе да на клупи свог тима виде Србина!

Кошаркашки савез Хрватске образложио је да је разлог његовог одласка то што је пораз од Русије (101:78) у осмини финала ЕП изазвао негативну конотацију и да су две стране договориле споразумни раскид уговора.

Петровић је трећи мандат на клупи селекције Хрватске започео почетком 2016. године, изборио је пласман на Олимпијске игре у Рију на којима је елиминисан од Србије у четвртфиналу.

Још није познато ко би могао да га наследи, а тамошњи медији спекулишу да је први кандидат бивши тренер Задра Анте Назор. Помиње се и Невен Спахија, ипак, навијачи имају другачије идеје.

Хрвати желе да на клупи виде никог другог до Србина! Игор Кокошков је направио чудо са Словенцима, а “ватрени” би највише волели да и њих поведе ка победама.

– Кокошков? Није срамота, то је потреба – гласи један од коментара на “Индексу”.

Изгледа да је Хрватима досадило да губе… Најбоље могуће решење увек стиже из земље кошарке. Да ли је реално? Тешко! Али свако имао право да се нада.