Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОДУШЕВЉЕН: Изреалци граде нови симбол Београда

0

Као "будућност Београда", "уметничко дело архитектуре" и "нови симбол града" оцењен је вечерас "Skyline Belgrade", модерни и 200 милиона евра вредни стамбено-пословни коплекс са три куле, који би кроз четири и по године требало да буде изграђен на месту бившег Савезног МУП-а у Улици кнеза Милоша.

На свечаној церемонији у „Ерпорт ситију“ симболично су почели и радови на градњи комплекса, чији је инвеститор израелска компанија АФИ Еуропе, а присутни су имали прилику да премијерно виде како ће он изгледати у будућности. “ Skyline Belgrade“ састојаће се од три куле – централне пословне и две стамбене, а архитекте верују да ће оне заувек променити хоризонт и лице града. При дну ће их спајати ритејл зона и паркови Газела и Три кључа, чије су уређење инвестори такође преузели на себе.

Цео комплекс простираће се на 68.000 квадратних метара. За стамбене јединице предвиђено је 34.000 квадрата, за малопродајни простор 4.000, пословни простор требало би да има 30.000 квадрата, док ће комплекс имати и велику подземну гаражу са 900 места.

Вучић: Београд постаје метропола у правом смислу те речи

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на церемонији да Београд постаје метропола у правом смислу те речи, те да пројекти попут „Скyлине Белграде“ треба да допринесу и већој туристичкој понуди.

– То ће изгледати изванредно и спајаће се са „Београдом на води“, отвориће Улицу кнеза Милоша, уместо порушене зграде Савезног МУП-а имаћете и резиденцијалне објекте и хотеле и шопинг мол… То за нас значи, пре свега, више туриста и више новца, да Београд постаје све атрактивнији – рекао је Вучић.

Председник Србије истакао је да постоје и друге ствари које морају убрзано да буду решаване.

A- То су велики пројекти – хотел „Југославија“, шта и како са Ратним острвом, гондола мора да се гради, након отварања Музеја савремене уметности да видимо како да се направи један од најлепших забавних паркова, како да се направи богатија понуда и да повећавамо број туриста – рекао је Вучић.

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да овакви пројекти мењају панораму Београда и покрећу грађевинску индустрију и привреду, а од запуштених локација праве симболе града.