БУРА МЕЂУ СНС МИНИСТРИМА ЗБОГ ФЕМИНИСТИЧКОГ ЗАКОНА – Вучић морао да реагује

9

Спуштање тензија у Влади које су подигнуте због Закона о родној равноправности требало би да уследи после састанка председника Вучића са потпредседницом Владе Зораном Михајловић.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са потпредседницом Владе Зораном Михајловић у вези са контроверзама око нацрта закона о родној равноправности који је последњих дана пољуљао чак и односе у Немањиној 11. Како „Новости“ сазнају, тензије међу појединим министрима би требало да, после овог састанка који је трајао око сат, буду стишане.

У клинчу због новог прописа нашли су се најпре Михајловићева, која инсистира на његовом што скоријем усвајању, и министар рада Зоран Ђорђевић, који сматра да акт у овом облику није функционалан. У причу је увучена и премијерка Ана Брнабић, која је такође поставила питање о применљивости Закона, а сукоб је у једном тренутко пренет и на терен политике.

Спекулисало се да Михајловићева, незадовољна што је премијерска фотеља припала Брнабићевој, прави пакт са Александром Јерков, координаторком Женске парламентарне мреже и посланицом ДС, ради рушења Ђорђевића и, посредно, и премијерке.

Јерков потврђује да је уговорила састанак са Михајловићевом у име ЖПМ.

– Позвали смо њу и Ђорђевића да нам објасне шта се дешава за Законом. Недопустиво је да због њихове свађе трпе жене у Србији. Све друго што се писало у вези са овом ситацијом је нетачно, укључујући и то да је Михајловићева назвала Ђорђевића „возачем на привременој функцији министра“.

Михајловићева данас није желела да коментарише ову причу, а Ђорђевић је само поручио да је Србија „зрела за нови, модеран закон о родној равноправности“.

ЗАМЕРКА ИЗ КЛУПА

Како наводе извори „Новости“, идеја потпредседнице Владе да се састане са ЖПМ није се допала њеним партијским саборцима, јер су је протумачили као њено настојање да заобиђе посланички клуб напредњака и да за одредбе Закона најпре обезбеди подршку опозиције.

 • EUInformer2

  Kanjiški džez festival od 14. do 16. septembra

  Na programu je pet različitih muzičkih produkcija koje će izvesti umetnici iz čak osam zemalja

  Kanjiški džez festival ove godine u Kanjiži organizuje se od 14. do 16. septembra. Na programu je pet različitih muzičkih produkcija koje će izvesti umetnici iz čak osam zemalja.

  Otvaranje festivala je zakazano za četvrtak 14. septembar od 20 časova u ateljeu kanjiške slikarke Laure Sagmeister, gde će se u jednočasovnom programu publici predstaviti mađarski sakosfonista Akoš Selevenji i bubnjar i violista Aron Porteleki.

  U petak 15. septembra festival se seli u Dom umetnosti, gde će na maloj bini od 20.30 časova publika imati prilike da čuje slovenački duo koji čine Ana Kravanja (violina, vokal) i Ina Puntar (vokal). Od 21.30 na velikoj sceni nastupa dugo očekivani američki trio koga čine saksofonista Džon Dajkman, kontrabasista Vilijem Parker i neprevaziđeni bubnjar Hemid Drejk (John Dikeman, William Parker, Hamid Drake).

  Subota 16. septembar na bine donosi dve premijerne produkcije: od 20.30 časova na maloj bini ćemo imati prilike da čujemo duo bečkog čeliste i eksperimentalnog umetnika Arnolda NOID Haberla i novosadske pijanistkinje Marine Džukljev. Ovogodišnji festival zatvara internacionalni ansambl Hajperion rumunskog kompozitora i dirigenta Janku Dumitreskua (Hyperion International Ensemble).

  Ulaznice za festival 15. i 16. septembra će se prodavati po ceni od 200 dinara, dok se otvaranju festivala može pristupiti bez nadoknade.

  • Лав Јеленовић – БИП

   Osvežavajuća letnja salata

   Sastojci
   100 g cvekle (jedna manja cvekla)
   150 g jabuke (crveni delišes, slatka)
   100 g šargarepe
   50 g oraha
   1 limun
   15 ml maslinovog ulja
   3 g morske soli

   Priprema
   Cveklu, jabuku i šargarepu operite pod mlazom vode, osušite i potom ogulite.
   Jabuku i cveklu izrendajte krupnije, a ljuštilicom za povrće od šargarepe napravite trakice.
   Sjedinite sastojke i poprskajte sokom ceđenog limuna i maslinovim uljem.
   Salatu završite seckanim orasima i kristalima morske soli.

  • Бели Орао

   Да ли си тамо да ми развучеш тромбон.

  • Stevan-Vd

   Uvek je na dežurstvu…samo ga pozovi. Hoče on da izađe u susret ljudima dobre volje , uvek raspoložen za razvlačenje.

  • моћни Ђоле Јанговић

   …сакс, сакс, сакс, саксофон,
   а ти видим више волиш тромбон…
   https://www.youtube.com/watch?v=_yAIzZfBKSA

  • Бели Орао

   Ма не, то је да ми га лик развлачи. Лично волим кланет.

 • Бобан за Царевину Србију

  Јао пази молим те посвађали се окупациони управници… То да би уснија испала помиритељ ситуације… Каква јефтина позоришна представа.
  Протест против окупатора мора да почне.

 • Бели Орао

  Све ће то и тако брзо да се мења.

  • Astra Vista

   Jeste, sve u klozetsku solju i pustiti vodu.