СПЦ – ВАЖНО САОПШТЕЊЕ: Расколничка превара у Франкфурту

3

Истинитог обавјештења ради јавности и очувања лаковјерних од заблуде и преваре везано за посјету Франкфурту г. Мираша Дедеића, лажно представљаног као ”Михаила Митрополита црногорског” саопштавамо сљедеће:

Украјинска црква у Франкфурту у којој је Дедеић служио припада украјинској расколничкој групацији рашчињеног и ни од кога у Православној Цркви признатога Филарета Денисенка лажно представљаног ”патријарха Кијевског” челника и главног носиоца братоубилачког рата и братомржње у Украјини (који једини и признаје себи сличног Дедеића).

Пријем пак Дедеића од представника Бугарске Православне Цркве у Франкфурту, представља такође превару. Из саме изјаве Дедеића, види се да се ради о бившем свештенику лажнопроглашеног бугарског ”патријарха Пимена” који је у своје вријеме ”рукоположио” од Васељенске Патријаршије рашчињеног и под анатему баченог заједно са свим његовим сљедбеницима Дедеића.

Канонска Православна Бугарска Црква никада није Пимена признала за свог Патријарха као ни Дедеићево рукоположење, као уосталом и ниједна Православна Црква у свијету.

Као што је свима познато, њега је признала и регистровала полицијска станица у Цетињу, а форсира га нажалост и плаћа са својих идеолошких и партијских интереса, садашња власт у Црној Гори, подстичући тиме нове диобе у православном црногорском народу ширећи вјерску мржњу у њему, нарочито у црногорској дијаспори, до сада преко амбасаде Црне Горе у Аргенитини, а сада ево, и у Западној Европи.

 • Херцеговина

  Саопштење и за ове што још увијек љубе тиитово пркно:
  Комунисти су 1967 ,,основали,, македонску православну цркву, отргнувши је из крила СПЦ и дали јој ,,аутокефалност,,.
  Тада је и ваш никад прежаљени ,,највећи син народа и народности.. питао црногорског комун.функционера Видоја Жарковића:,, Зашто и ви не оснујете црногорску православну цркву,,?? Помоћићемо вам!,,
  Све је ово данас НАМА…ВАША борба дала!!!

  • моћни Ђоле Јанговић

   Јес вала! И Броз ништа не би успео без Мираша и моћне „македонске цркве“… хахахахаха….
   Само да није било Броза, данас би Шешељ био краљ, а његова краљица би био првопробушени први његов ђак Вучић, а Србија би била до Токија уз границе Русије и са Кином као федералном јединицом!
   Вас војводине јајаре је милина читати. Тако вам се Војо попишо у мозак да је то престрашно!!
   ОН, најјачи титов агент хрватског утицаја у Србији, продао вам је циглу антикомунизма и антититоизма за све паре које сте имали..:))))

  • Херцеговина

   И? Опет спин на Шешеља??
   Умјесто да демантујеш ШТА није тачно у горњем посту?