СИНДИКАТИ И ПАТРИОТЕ ПОРУЧУЈУ ИЗ ЧАЧКА: Београде спреми се, долазимо на протест!

6

Синоћ су завршене Летње духовне вечери округлим столом на тему актуелне политичке ситуације у Србији. Говорници су били лидер Двери Бошко Обрадовић, председник општине Чајетина Милан Стаматовић и председник синдиката Слога Жељко Веселиновић. Скуп је као гост пратио Вук Јеремић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, рекао је да  под влашћу СНС-а и Александра Вучића угрожено све оно што је наш државни, национални и економски интерес, износећи став да је једино решење укрупњавање аутентичних, политичких, патриотских опозиционих снага у један заједнички блок.

– Ми смо то почели да радимо сарадњом са покретом Здрава Србија Милана Стаматовића и удруженим синдикатима Слога. То је само један почетак укрупњавања једног националног, политичког савеза. Захваљујемо се Вуку Јеремићу што је вечерас био са нама, а сигуран сам да у перспективи треба ширити нашу опозициону сарадњу, јер једино заједно можемо да се супротставимо овој власти – рекао је Обрадовић.

Он је најавио велики протест 16.септембра који ће почети испред зграде ТВ Пинк у 14 часова, да би се у 16 часова наставио испред зграде Владе Србије, а потом и зграде РТС-а. Главни захтев са протеста биће ослобађање медија, пре свега РТС-а који се претворио у пропаганду машину владајуће странке, слично као и деведесетих година.

– Подршку протесту пружили су синдикати Слога, Срби са Косова и Метохије, од великог броја радника, пре свега Коштане из Врања, Електронске индустрије из Ниша, ФАП-а из Прибоја, Ц маркета из Београда. Биће ту и српски ратни ветерани. Наш покрет добија свенародну форму. Крећемо у активну борбу и у скупштини и на улици против ове власти – поручио је Обрадовић.

Председник Здраве Србије и општине Чајетина Милан Стаматовић, подсетио је да су све промене у историји Србије кретале из западне Србије изразивши очекивање  да ће тако бити и овога пута.

– Најважнија битка је за слободу медија. Када то урадимо  ослободићемо и све друге институције. Донели смо одлуку да 16. септембра кренемо у битку за медијске слободе, и да срушимо цензуру ауторитативног режима која је оличена у Александру Вучићу. 

Александар Вучић и СНС су свесни да никада западну Србију не могу покорити. Добили су у једном моменту поверење које су злоупотребили. Време је да сада Вучић поднесе оставку зато што је преварио грађане Србије.

Дуг је списак обећања које није испунио и оно што је радио на штету државних и националних интереса – рекао је Стаматовић, изразивши наду да опозиција неће излазити на изборе док се не ослободе медији.

 • BOB

  Postovani g, Obradovicu. Preporucujem vam, da ako se sa ovim slazete razmislite, obradite, i iznesete narodu da cete za vreme vaseg mandata, uraditi ovo.
  Povlacenje briselskog sporazuma i vratiti predmet u ujedinjenim nacijama, da ce te vratiti sve unistene fabrike koje su postojale za vreme Jugoslavije, zakon o poreklu imovine, i svi politicari koji su se ne zakonski obogatili da ce zavrsiti tamo gde im je mesto, Tajkunima oduzeti imovinu takodje, koja nije zakonski stecena, i odgovarati po zasluzi, Srbska zemlja se ne moze prodavati strancima, jer Srbija nije na prodaju, Sav ovaj novac kada bi se oduzeo politicarima i tajkunima, bilo bi skoro dovoljno da se uradi ovo sto sam vec nabrojao. Ima se jos dosta stvari koje bi mogao nabrajati, ali mislim da je ovde malo nedovoljno mesta za sva moja izlaganja.

  • Бели Орао

   Само ћирилица брате.

 • Frojd

  …’oce Boskic-trafika s’elitu, pa to ti je..’oce, al’ nije kadar….
  …vest pokusaj manipulacije, kako god, cepaj Bole…….

  • Бели Орао

   А да ли би ти у трафикинг туризам?

  • Frojd

   …golube..golube…samo jedno s….. od tebe……

  • Profesor Ding-Dong

   jel ti ga zao ?hahahah