Прочитај ми чланак

СИНДИКАТИ И ПАТРИОТЕ ПОРУЧУЈУ ИЗ ЧАЧКА: Београде спреми се, долазимо на протест!

0

Синоћ су завршене Летње духовне вечери округлим столом на тему актуелне политичке ситуације у Србији. Говорници су били лидер Двери Бошко Обрадовић, председник општине Чајетина Милан Стаматовић и председник синдиката Слога Жељко Веселиновић. Скуп је као гост пратио Вук Јеремић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, рекао је да  под влашћу СНС-а и Александра Вучића угрожено све оно што је наш државни, национални и економски интерес, износећи став да је једино решење укрупњавање аутентичних, политичких, патриотских опозиционих снага у један заједнички блок.

– Ми смо то почели да радимо сарадњом са покретом Здрава Србија Милана Стаматовића и удруженим синдикатима Слога. То је само један почетак укрупњавања једног националног, политичког савеза. Захваљујемо се Вуку Јеремићу што је вечерас био са нама, а сигуран сам да у перспективи треба ширити нашу опозициону сарадњу, јер једино заједно можемо да се супротставимо овој власти – рекао је Обрадовић.

Он је најавио велики протест 16.септембра који ће почети испред зграде ТВ Пинк у 14 часова, да би се у 16 часова наставио испред зграде Владе Србије, а потом и зграде РТС-а. Главни захтев са протеста биће ослобађање медија, пре свега РТС-а који се претворио у пропаганду машину владајуће странке, слично као и деведесетих година.

– Подршку протесту пружили су синдикати Слога, Срби са Косова и Метохије, од великог броја радника, пре свега Коштане из Врања, Електронске индустрије из Ниша, ФАП-а из Прибоја, Ц маркета из Београда. Биће ту и српски ратни ветерани. Наш покрет добија свенародну форму. Крећемо у активну борбу и у скупштини и на улици против ове власти – поручио је Обрадовић.

Председник Здраве Србије и општине Чајетина Милан Стаматовић, подсетио је да су све промене у историји Србије кретале из западне Србије изразивши очекивање  да ће тако бити и овога пута.

– Најважнија битка је за слободу медија. Када то урадимо  ослободићемо и све друге институције. Донели смо одлуку да 16. септембра кренемо у битку за медијске слободе, и да срушимо цензуру ауторитативног режима која је оличена у Александру Вучићу. 

Александар Вучић и СНС су свесни да никада западну Србију не могу покорити. Добили су у једном моменту поверење које су злоупотребили. Време је да сада Вучић поднесе оставку зато што је преварио грађане Србије.

Дуг је списак обећања које није испунио и оно што је радио на штету државних и националних интереса – рекао је Стаматовић, изразивши наду да опозиција неће излазити на изборе док се не ослободе медији.