Прочитај ми чланак

РАДУЉИЦА УВЕРЕН Момци могу далеко да догурају!

0

Мирослав Радуљица, који је последњих година неизоставни шраф у екипи Салета Ђорђевића, ове године због повреде није могао да брани боје Србије на Евробаскету.

Најпознатија брада наша репрезентације, који је додуше променио имиџ, успешно је залечио повреду и данас би требало да крене пут Кине где ће се ставити на располагање тренеру свог новог клуба Ђангсу Драгонса.

Мирослав Радуљица у дресу репрезентације

– Све време сам био у контакту с клубом, па смо се договорили да кренем тамо, како бих се упознао са стручним штабом, саиграчима, градом… Потом следе припреме. У овом моменту је најважније да сам здрав и спреман за ново поглавље у Кини, верујем успешније него претходно – рекао је Радуљица за „Баскетбалл Спхере“.

Доскорашњи кошаркаш Арманија, до последњег тренутка је веровао да ће са „орловима“ путовати у Истанбул, али повреда је савладала жељу.

– Желео сам, као сви ми, да заокружим један заиста феноменалан период у репрезентацији играњем на Европском првенству у Турској. Нажалост, задесила ме је та повреда у незгодном моменту. Није била велика, али јесте довољно „досадна“ да ми не дозволи да се добро припремим и пружим максимум. Међутим, сада је то потпуно у другом плану. У првом су ови момци који играју за нашу репрезентацију на Евробаскету.

Радуљица не сумња да Ђорђевићеви изабраници могу далеко да догурају.

– Момци могу много. Ако неко није веровао у њих пре шампионата, ево сада је у Истанбулу могао да се увери. Одлични су – констатује Радуљица.

Мирослав се нада победи над Италијом, а био је затечен сазнањем да Србија није поражена од Азура ни на једном великом такмичењу.

– Јел тако? Не пратим статистику. То су неке утакмице од раније, па када почне сутрашња, онда пређашња статистика није ни битна. Важан је терен. Верујем у њих и не сумњам да ће ме обрадовати, када будем дошао у Кину, с обзиром на то да је утакмица у време лета, па не могу да гледам. Обрадоваће и мене и целу нацију – тврди корпулентни центар.