Прочитај ми чланак

ТОРТУРA НAД ПОЛИЦAЈЦЕМ ЗБОГ РУЖИЋА: Саобраћајац казниo министра због брзе вожње

0

Уместо да буде похваљен од стране шефова, саобраћајац пролази кроз пакао. Прете му суспензијом, дисциплинским поступком...

Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, ухваћен је пре неколико дана у брзој вожњи, због чега му је на лицу места написана пријава.

Саобраћајна полиција зауставила је овог социјалисту, који је без противљења признао прекршај пошто је радар регистровао прекорачење дозвољене брзине. Проблем је, међутим, настао у МУП, где, како Курир сазнаје, прете и суспензијом полицајцу који се усудио да господину министру напише казну.

Ко држи рекорд

Засад, колико је јавности познато, рекорд у кршењу саобраћајних прописа држи његов страначки колега Душан Бајатовић, генерални директор „Србијагаса“. Он је на ауто-путу Нови Сад – Суботица пре три године ухваћен како службеним аутомобилом, којим је управљао његов возач, „лети“ 210 на сат иако је на тој деоници дозвољена брзина 120.

– Саобраћајна полиција је била у рутинској контроли и зауставили су аутомобил, у којем је био министар Ружић. Како је радар регистровао прекорачење брзине, ни он се није бунио кад је полицајац писао пријаву – прича извор Курира и додаје да је тек после тога полицајац награбусио.

– Уместо да буду похваљени што професионално обављају посао, шефови у МУП су се обрушили на јадног човека – како се он то, забога, усудио да пише казну министру, да ли је он нормалан… Очекивало се да ће се на томе завршити, али су притисци само јачали, прете му дисциплинским поступком, суспензијом. Скандалозно је да ни крив ни дужан страда човек који је поштено радио свој посао – наводи наш саговорник.

Министар Ружић признаје да је начинио саобраћајни прекршај.

– Журио сам по дете на тренинг. Полицајци су били уљудни, професионални и коректни – тврди он и негира да има било какве везе с тортуром кроз коју сада пролази полицајац.

– Нити сам звао било кога из МУП, нити је са мном било ко из МУП контактирао тим поводом. Нема потребе за таквим поступањем ни са моје нити с њихове стране – закључује Ружић.

БОНУС ВИДЕО

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју” био је Миленко Васојевић криминални инспектор за крађе, сексуалне деликте, сузбијање наркоманије …. У емисији се говорило о српском поџемљу, српским навијачима и ко контролише српску мафију.

У емисији гост је причао и о спрези подземља са јавним личностима и управама спортских друштава и клубова (00:48:00), о полицијским синдикатима и раду полиције (00:50:00), о женама полицајцима (00:56:00); и о томе да ли је савез нарко дилера са корумпираним полицајцем најјача мафија у Србији (00:58:00),. Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.