Прочитај ми чланак

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН: Турчин зверски убио Српкињу!

0

Жену пореклом из Србије бивши партнер ударао у главу до смрти. Често је имала модрице по телу и лицу, готово свакодневно су се свађали

Стравичан злочин догодио се у Инголштату, у Баварској, где је 33-годишња жена пореклом из Србије убијена на врло суров начин. За њену смрт осумњичен је 48-годишњи Турчин са немачким пасошем, пише „Аугзбургер Алгемајне“.

Тело 33-годишњакиње, чији идентитет није саопштен, нађено је прошлог уторка у соби њеног стана који је део социјалног смештаја. Полиција је у тај стан, како пишу медији, дошла на основу пријаве добијене од мушкарца који је ухапшен дан након што је пријавио убиство као главни осумњичени за смрт своје бивше девојке. Обдукција је показала да је убица више пута ударио жртву у главу тупим предметом. Дан после хапшења осумњичени 48-годишњак је изведен пред истражног судију у Инголштату који му је одредио притвор.

ЦВЕЋЕ ПРЕД ВРАТИМА

Пред вратима стана у ком је живела запаљене су три свеће и остављена порука на којој пише: „Била си и остаћеш заувек у нашим срцима“. Поруку и цвеће су оставили пријатељи убијене.

Осумњичени је, према писању медија, у тренутку привођења био толико пијан да није могао да прича. Због тога је саслушан тек после 24 сата, а суочен са доказима и унакрсним испитивањем одлучио је да се брани ћутањем.

Према писању медија, комшије убијене држављанке Србије су рекли да су се ухапшени мушкарац и убијена жена дуже време познавали, али и да је имала проблеме са бившим партнером.

– Повремено су и живели заједно у социјалном стану, али је мушкарцу касније забрањено да у њему станује – пренели су медији комшије настрадале жене.

У ноћи злочина нико од суседа није чуо нити видео ништа неуобичајено, али су сви знали да се раније пар често свађао.

– Жена је често имала модрице по телу и лицу, а полиција је касније потврдила да им је било познато да је међу њима често долазило до сукоба. Осумњичени 48-годишњак је бескућник, а у полицији је имао досије због агресивног понашања и наношења повреда – пренели су медији речи извора из полиције.

Инспектори и даље не знају поуздано због чега је Српкиња убијена. Према писању медија, зна се да је дошла у Инголштат као дете и ту одрасла. Пријатељи су је описали као дивну особу, увек спремну да свакоме помогне.

ПЕСНИЦЕ КАО ОРУЖЈЕ?

Позивајући се на изворе из полиције медији пишу да засад није нађен предмет којим је убијена држављанка Србије. Због тога се не искључује могућност и да је нападач убио Српкињу песницама, рекао је портпарол криминалистичке полиције.