Прочитај ми чланак

ПОВЕЋАН МИНИМАЛАЦ! Ево колико ће бити цена рада у Србији од 1. јануара!

0

Представници Социјално-економског савета договорили су се да минимална цена рада буде повећана на 143 динара по сату, изјавио је за Н1 председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић

Атанацковић је рекао и да је послодавцима обећано да се бруто плате неће повећавати, што практично значи да ће се наћи начин да се повећа неопорезиви део плата.


Социјално економски савет одлучио је на данашњој седници и да не прихвати предлог закона о родној равноправности, јер, како је рекао Атанацковић, овај закон има много мањкова.

Председник Уједињених гранских синдиката „Независност“ Зоран Стојиљковић изјавио је у понедељак да су представници репрезентативних синдиката сагласни да минимална цена рада по сату од идуће године буде повећана са 130 на 154 динара.

– Услов Уније послодаваца за повећање минималне цене рада је да буде повећан неопрезиви део зараде који је сада 11.600 динара – казао је Стојиљковић.

Минимална цена рада по сату од јануара ове године је повећана са 121 динар по сату на 130 динара, а последњих пет година за 15 динара. Минималну зараду од 22.880 динара у Србији прима око 350.000 радника.