Прочитај ми чланак

НАДАЛ: Не заборавите на Новака

0

Освајач УС Опена Рафаел Надал каже да је изузетно срећан што је део два велика ривалства која постоје у свету тениса.

Надал је дошао до друге Грен слем титуле у сезони, исто толико је освојио и Роџер Федерер. Шпанац сада има укупно 16, а Швајцарац 19 титула.

„Прича се о Роџеру и мени али ту је још један тенисер – Новак Ђоковић. Он је освојио 12 Грен слем титула и сигурно ће конкурисати за још неку кад се врати“, сматра Надал и додаје:

„Нико није одиграо толико међусобних мечева као Новак, Роџер и ја. Надмећемо се дуго година на највећим турнирима. То је невероватно, зар не? Срећан сам и уживам у томе што сам део два највећа ривалства у тенису“.

Због доминације тројице тенисера и броју освојених Грен слем титула многи говоре о „златној“ ери тениса.

„Живимо у ери у којој су неки играчи учинили невероватне ствари за спорт. Имамо такав дух да желимо стално да напредујемо, годинама играмо са мало осцилација. Није лако пронаћи играче из исте генерације који су остварили то што смо ми учинили. Вероватно да нисмо ни сањали да ћемо бити толико успешни“, закључује Шпанац.

После освајања УС Опена Надал је учврстио прво место на АТП листи, Федерер је у новом поретку другопласирани, док је Ђоковић, због пропуштања другог дела сезоне, тренутно шести играч света.