ОСТАНИТЕ У ДРУГОМ СТАЊУ помоћу нове руске апликације!

9

Flo је нова апликација која помаже женама да затрудне. Креирали су је творци популарне апликације за мобилне телефоне „Prisma art“. Уз подршку познате руске манекенке Наталије Водјанове ова иновациона апликација је освојила срца корисница широм света, а назире се и експанзија у САД.

„Који је датум твог последњег менструалног циклуса?“ – то питање је непријатно за већину жена. Према подацима недавне анкете, половина свих жена не запамти почетак свог менструалног циклуса. Ако сте једна од њих немојте падати у депресију. У савременом свету даме морају да мисле о многим стварима – о послу, политици, касним ноћним журкама, новим технологијама и другим појавама које могу бити важније од њихове следеће овулације… Изузев ако желе да остану у другом стању.

Flo је нова апликација која прати здравље жене од менструације до трудноће. Овај пројекат је недавно прикупио 5 милиона долара помоћу инвестиционог фонда Flint Capital, познате руске манекенке Наталије Водјанове и других инвеститора старт-ап пројеката.

Постоји преко 50 критеријума за праћење стања жене, каже творац апликације Јуриј Гурски, човек захваљујући коме је настала апликација Prisma. Гурски је упућен у медицинске технологије откако је почео да ради на пројекту Sport.com, где је схватио колико су неискоришћене потребе тржишта везане за женско здравље. Сви саоснивачи – Јуриј Гурски, Дмитриј Гурски, Макс Скробов и Андреј Ковзељ – имају породице и њихове жене их свакодневно инспиришу и пружају им огромну подршку.

Прескочи питање

„Када ти је почео менструални циклус?“ – то је прво питање које корисница угледа када уђе у апликацију, али јој Flo омогућава да прескочи то питање и да му се касније врати. Апликација има модул за машинско учење помоћу кога може да прогнозира менструалне циклусе. По речима Гурског, прецизност прогнозе је већа од 50%. Женама се то веома допада.

„Можете подесити просечну дужину циклуса и период између два циклуса, али што дуже користите апликацију, Flo ће имати више ваших података и прогнозе ће бити тачније“, пише у свом опису апликације корисница Cracie. „Flo има подсетнике за пилуле и подсетнике за почетак вашег менструалног циклуса. То заиста може да промени женама живот“.

„Једино што ме фрустрира су подешавања“, пише друга корисница. „Понекад имам много више предмеснтруалних синдрома него што је понуђено у апликацији, и то се не може описати са неколико речи, на пример „тужна”, „љута” и слично. Можда би апликација била забавнија и лакша за коришћење кад би у њој било наведено више емоција”.

Преко 10 милиона корисница

Flo тренутно има око 10 милиона активних корисница, а сваког месеца око 100.000 остане у другом стању.

Позната руска манекенка и мајка петоро деце Наталија Водјанова у почетку је преузела ову апликацију јер је тражила нешто што ће јој помоћи да прати свој менструални циклус, а неко јој је препоручио Flo.

„Заљубила сам се у ову апликацију“, рекла је она у интервјуу. „Будући да су момци који су је направили Руси као и ја, ступила сам са њима у контакт и само сам рекла: ’Са вашим производом се може много више постићи’. Тако сам се укључила. Праћење периода је само један део онога што Flo може да ради. Користи га већ преко 10 милиона жена, које могу да буду потпуно анонимне и зато су отвореније у разговорима о свом менструалном циклусу“.

Овог септембра Flo покреће друштвену кампању за укидање социјалног табуа везаног за тему менструације и женског здравља у целини, рекао је за портал Russia Beyond представник компаније. Апликација ће бити обогаћена режимом „Мајка и дете“, који ће покривати развој детета у првој години живота, а такође ће имати прилагођеније режиме за тинејџерке и жене које улазе у менопаузу, као и за припаднице других корисничких сегмената.

 • Лав Јеленовић – БИП

  Ето и преко телефона може да се остане у другом стању.

  • Херцеговина

   Безбели.
   Фројд је тако и оплодио томахавка и добили троје ситне ђеце…кесића,шојића..

 • tomahawk

  … a kako bi bilo da probaju malo da se hebu…

 • Бели Орао

  Треба ту и мало …..

  • Херцеговина

   Фискултуре?

 • Александар Јовановић

  „ОСТАНИТЕ У ДРУГОМ СТАЊУ помоћу нове руске апликације! “

  Златановићу, ти си чист геније. Очекуј руски орден.
  Али немој да се изненадиш ни америчкој награди. Умеју они да цене кад им неко непријатеља излаже руглу.

  • tomahawk

   ovo je bilo dobro
   ispade da zlatan kao satro pro rus a u stvari radi za kauboje
   respect, odsad postujem srbin info kao proamericki sajt

  • Лав Јеленовић – БИП

   Шта хоћеш, ево ти прилике да затрудниш кад те yебемо.

  • Херцеговина

   Можда је он и покушао да опраши неку требу тако;)