ЛАЗАНСКИ: Мало је дегутантно да неко одавде критикује потезе Срба на КиМ! (ВИДЕО)

20

Војни аналитичар Мирослав Лазански оценио је да је незахвално говорити о Србима са Косова и Метохије и да је непристојно коментарисати њихову одлуку да подрже формирање владе у Приштини

– Мало је дегутантно да неко одваде коментарише одлуку Срба на КиМ који живе тамо, ти људи који су доле најбоље знају, политика је увек умеће могућег, они вероватно сматрају да ако нису тамо, онда други одлучују о њима, тачно је да између Тачија, Харадија и свих осталих нема никакве разлике – истакао је Лазански и оценио да је у политици најважнија прагматичност, те да се нада да су они прагматично одлучили.


Како каже, онда се поставља ново питање – зашто се не формира ЗСО? Зашто толико то дуго траје? И зашто једна страна примењује Бриселски споразум, а друга не?
– Који је ту излаз? ЕУ је на страни Приштине, највећи број земаља ЕУ је признало Косово, они морају нешто да раде, да имају ту улогу медијатора, неки процес мора да траје, ако из тог процеса нема ништа, ако није формирана ЗСО онда је то велико питање – оценио је Лазански у Јутарњем програму ТВ Пинк.

Што се посете председника александра Вучића БиХ тиче, Лазански оцењује да је службеном Сарајеву та посета добро дошла, да учврсте односе са Београдом, јер су у клинчу са Загребом.

– Бивша браћа гледају ко је са ким савезник. Свака република тражи неку другу републику да јој буде савезник, а савези трају колико траје спор – закључио је Лазански.

Он се осврнуо и на ситуацију у свету, односно на рат у Сирији, додајући да још није крај рата, али је несумњиво велики успех армије председника Асада, али и руске војске, пре свега авијације.

– Освајање тог града, Деј Ер Зора је можда значајнија војна победа него освајање Алепа. Тај град је највећи на истоку Сирије, то је уз Раку било стециште терориста, око тог града биле су велике формације побуњеника које подржава запад, пре свега САД, то није једноставна операција – оценио је Лазански, напомињући да су сад терористи спали само на једну провинцију Иглиб.

– Ово је битна ствар у рату у Сирији, показало се да је тероризам на том подручју ипак рањив – закључио је Лазански.

 • Mile Tranzicija

  Gospodine Lazanski, koliko ste nekada bili dobar vojni komentator- novinar, toliko ste sada bruka za profesiju.
  Kosovska vlada je formirana u Beogradu. Srpska lista nije nista drugo do Kosovski SNS. Kraj. Time je predsednik Vucic usao u direktnu koaliciju sa Haradinajem.
  A zajednica srpskih opstina je samo spin za unutrasnju piticku upotrebu.
  Gde su vam sve one izjave kada su Haradinaja uhapsili u Francuskoj?
  Gde vam je onaj sareni vozic- crkva i sav cirkus oko njega.
  Za vasu informaciju gospodine Lazanski, na Metdarima Siptari prave ozbiljan granicni prelaz, 6 traka, kontrola, ma sve ko’ na granici sa Madjarskom. Toliko o vasem i Vucicevom zaklinjanju u Kosovo. A i „unutrasnji“ dijalog ce biti sproveden sa par kupljenih akademika, pederima u SPC, dok obican narod niko nista nece pitati. Mozete 3 puta da budete Lazanski ali izdaju nacionalnih interesa nemozete da opravdate.

  • ЏЕРОНИМО

   PLUS !

 • xyz

  Када продаш њиву на КосМету Шиптару за 200 000 €, немој да долазиш у кафану и наручујеш: „Ко да ми отме из моје душе Косово“!

  • Mile Tranzicija

   Covece, ti Srbi koji su dosli ovde u Juznu Srbiju su najgori sljam. Sve je to bahato, polupismeno, al’ uvezano i uglavljeno na najznacajnija mesta lokalnih samouprava. Sljam.
   Izvinjenje Srbima koji su jos uvek na Kosovu, ali ovo je realnost.