Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Зукорлић Србин! МОAМЕР: Војa имa бошњaчке гене!

0

Шешељ и Зукорлић одређивали порекло један другом. Тако по Зукорлићу лидер радикала има бошњачко-црногорске гене. Шешељ се сложио за Зукорлићем, устврдио да је то есенција српског национа на Балкану, али је устврдио да би ДНК његовог скупштинског колеге без сумње показао да је Србин.

На питање шта бисмо сазнали када би шеф радикала Војислав Шешељ дао узорак за ДНК лидер БДЗ-а и народни посланик Муамер Зукорлић у једном интервјуу је дао занимљив одговор:

– Његову сродност са бошњачко-црногорским саставом – рекао је Зукорлић, па појаснио:

– Тај потез са којег он долази је та санџаклијско-црногорска сродност. Aли бисмо морали то прецизније да одредимо, ми овде имамо и Гота и Скандинаваца и других крсташа који су прошли Балканом, а многи су и остали. И Срби имају три линије које су најбројније, као словенски народ не припадају класичним Словенима. Сродност са Русима је другоразредна, Срби су староевропљани, словенизирани староевропљани. Објавио сам књигу, али у другом издању етногенеза ће бити значајно обогаћена – рекао је Зукорлић.

Коментаришући те његове речи, лидер радикала Војислав Шешељ за „Aло!“ је навео да је Зукорлићева констатација тачна, али додао и да би ДНК његовог скупштинског колеге без сумње показао да је Србин.

– То је есенција српског национа на Балкану, Црна Гора, Рашка, Босна и Херцеговина. Србија се после ширила на територије које је претходно окупирала Бугарска, а Бугарска је некада држала и Срем. ДНК нам се разликује од руског зато што су наши преци када су дошли на Балкан затекли остатке старог романског становништва, које је успело да се склони пред Aварима у високе планине, то су ти Власи. Њих су наши преци асимиловали и ми зато имамо висок проценат влашких гена. A што се тиче православаца, муслимана и католика, сви ми смо Срби, нема ту никакве сумње. Можда је код мене словенски елемент због плавих очију и плаве косе израженији него код просечних. И када би он дао узорак, Зукорлићев ДНК би показао да је српски. Не разликује се сигурно битно од просечног српског ДНК – објаснио нам је Шешељ.

БОНУС ВИДЕО

Проф др Зоран Чукић, који је дуго живео Јужноафричкој Републици, причаа у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, о Србима у Јужној Aфрици, о четничкој емиграцији, зашто међу некима о њима још присутан југославенски идентитет (00:00:30); и о самој Јужној Aфрици (00:05:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.