Прочитај ми чланак

РАЂА О СРБИЈИ: Имате сриће, је*и га

0

Легендарни хрватски кошаркаш Дино Рађа очекује од репрезентације Србије да се као и увек бори за медаљу на Евробаскету.

Две селекције могле би да се сретну у полуфиналу турнира у Цариграду, уколико претходно савладају по два ривала.

„Нисам имао прилику да гледам Србију, кратко само „хајлајтсе“. Тамо у Румунији су приказивали само утакмице из наше групе. Оно што смо пратили по медијима није довољно за неку слику. Aли Србија је увек имала квалитетну екипу и борила се за медаљу, тако ће бити и ове године. Имате среће, је** га“, нашалио се Рађа приликом разговора са српским медијима.

Хрватска је једна од селекција која је највише показала на турниру, била је друга у Групи Ц са 4-1.

„Још је далеко од нечег конкретног. Двадесет две године немамо резултат. Одиграли смо ми одличних турнира и раније али кад останеш без резултата све је то супер, али остаје горак укус. Надам се да ћемо сада прегрмети „квалификационе“ утакмице. Имамо право да будемо оптимисти јер смо кроз турнир расли. Након почетне нервозе смо одиграли три одличне утакмице“, сматра легендарни центар.

„Ватрени“ су свој квалитет посебно показали у дуелу са доминантном Шпанијом која је морала да се поприлично намучи да их савлада.

„Па и они су људи од крви и меса, али су врло квалитетни, имају шесторицу НБA играча, имају квалитет који у сваком тренутку може да експлодира. Мораш свих 40 минута играти изаузетно концентрисано. Три минута деконцентрације су ненадокнадиви против њих“, додао је Рађа.

Хрватска ће у осмини финала у Цариграду играти са селекцијом Русије, која је била одлична у Групи Д, победила је и Србију.

„Руси к’о Руси, увек су квалитетни и непредвидиви. Могу одиграти изванредно, а могу и веома лоше. Видећемо. Aко ми изађемо прави како треба, мислим да имамо велике шансе“, каже председник Стручног савета Кошаркашког савеза Хрватске.

Успех Хрватске на ЕП поприлично је базиран на играма сјајног тандема Бојан Богдановић – Дарио Шарић.

„Комплетна организација, све је подређено њима, они су главни глумци у целом филму. Наравно да је ово тимски спорт, није тенис. Знате где ланац пуца, тамо где је најслабији. Тако да су „епизодне улоге“ („суппортинг цаст“ је био његов израз, прим. аут) веома битне. Нама се ове године прикључило неколико ветерана који играју веома добро, мислим да је то била врло важна ствар. Свака екипа има своје звезде, које увек играју добро, али овај „суппортинг“ је тај који зна некад да пресуди“, закључио је Рађа.

Хрватска и Русија играју у недељу од 20:30. Бољи из овог дуела ће у четвртфиналу играти са победником окршаја између Литваније и Грчке.