ОПТУЖЕН АЛЕКСЕЈ УЧИТЕЉ ЗА КОРУПЦИЈУ – милијарда за светогрдну „Матилду“!

7

Депутат Државне Думе Наталија Поклонскаја по први пут је открила суму коју је Алексеј Учитељ утрошио на снимање светогрдног филма „Матилда“, скрећући пажњу да се део тих огромних новчаних средстава на неки начин нашао у офшорима, што може указивати на компоненту корупције приликом снимања овог сумњивог филма, саопштио је Online812.Ru.

„Скоро милијарду на ‘Матилду’. Где и како је отишао буџетски новац?“ – написала је на свом Фејсбук профилу Поклонскаја.

>>Поседујем документа о сумњивим шемама финасирања „Матилде“, које могу имати признаке корупције. Међу њима су и уговори о преносу милиона евра из офшорне кипарске компаније на рачун једног од озлоглашених фондова за подршку култури и уметности, који су посебно додељени за филм „Матилда“. Сва ова документа ја ћу предати правосудним органима<<, – изјавила је народна изабраница, бивша врховна тужитељка Крима.

Предупређујући вику бранитеља Учитеља, како тобоже неки терористи и православни екстремисти нападају сиромашног режисера због његовог стваралаштва, Поклонскаја је нагласила да „ова чињеница нема никакве везе са слободом изражавања у стваралаштву и терористичким организацијима“.

Према одговору на питање које је упућено Рачунарској комори Русије, процена трошкова за снимање филма „Матилда“ достигла је суму од 814 милиона и 265 хиљада рубаља.

„Извор је, између осталог, био буџетски новац у виду субвенција. Оне су износиле 280 милиона рубаља. Тачан износ ће бити познат 30. септембра, после свих прорачуна. Упутићу још један захтев за проверу, како се не би догодило исто што и са још једним Учитељевим филмом – „Ермакова блага“. Ту је, такође, био додељен државни новац. Но, на крају смо добили филм под зачуђујућим називом „Позвоните Мишкину“. Тамо се поступак и даље води“, – приметила је Поклонскаја.

Тиме историја „Матилде“ добија сасвим другачији ток. Јер, ако се докаже да је Алексеј Учитељ био умешан у корупцијске шеме, излазак његовог филма може бити доведен у питање. Постоје, наравно, сумње да ће наша власт стварно желети да озбиљно истражи овај случај. Међутим, после недавних речи Владимира Путина о случају Серебреникова, такав развој догађаја не може се искључити.

 • TOMA SNS

  DA JE BIO PATRIOTA I SNIMIO FILM O VUCICU POSTAO BI POZNAT U SRBSKOM I RUSKOM NARODU OVAKO UAPSILI DOSMANLIJU MARS U BUVARU SKOTE

 • Dmitry Sarutov

  Nisam vidio ništa na ovom portalu o terorističkom napadu koji uradio pravoslavac u Jekaterinburgu na ovom tjednu nastupajući protiv Matilde. Gdje je barem jedno slovo o tome? Reklamirate nekih terorista, radikala i kvislinga-ekstremista, koji ratuju na Donbasu i rade terakte u čitavoj Ukrajini, ali sada još počeli napadati naš Ural. I nakon svega toga vi još kazat ćete da ste za Boga i pravoslavnu Rusiju? Nema pravih razlika između vas i Islamske države, ispravno djeluju SAD kada proglašavaju ID i Rusiju svojim glavnim neprijateljima jer ustvari su neprijatelji čitavog čovječanstva!

  • TOMA SNS

   TAKO JE BALIJA NEPRIJATELJI SMO I UBICEMO I TEBE I SVE TVOJE TEBE NECEMO NI ZAKOPATI NEGO NEK TE JEDU DZUKELE PO PUTU YEBO TI PAS MATER DOSMANLIJSKU I BALIJSKU

  • моћни Ђоле Јанговић

   Рвоје, онда је то твоје „човјечанство“ у озбиљном проблему. Русија ће га појести за доручак..:)))

 • моћни Ђоле Јанговић

  Учитељу, идеш у Сибир да подучаваш беле медведе „демократији“ и слободи уметничког израза!

 • tomahawk

  A koliko je to milijarda rubalja u pravom novuc, toj jest u zelembacima i evricima?

  • Спира

   не знам колико је убоновима попут € и $ али у злату је по порилично као и у јуану

   „Kina uvodi zlatni standard, svet kupuje naftu juanom koji ima potporu u zlatu“