Прочитај ми чланак

АНТАРКТИК БЕЗ ЛЕДА: Историја коју знамо је лаж

0

Реисова карта из 16. века приказује Антарктик без леда, а невероватно је прецизна...

Ако је Антарктик био знатно северније него данас и ако није био покривен ледом до пре 6.000 година пре нове ере, како нас учи историја, ко је онда живео у то време да је могао то да забележи на карти, пре свих познатих цивилизација.

Осим тога, ко је то могао да учини пре изума морског кронометра у 18. веку, који је решио проблем тачног праћења географских дужина на високим морима?

Ако је конвенционално знање о историји људске расе тачно, онда наша цивилизација нити је довољно стара, нити је била довољно напредна да би јој се приписала бројна мистериозна монолитска и археолошка налазишта широм света.

Карта која изазива историју

Управо је карта адмирала Пирија Реиса из 1513. године део исечка пуно комплексне приче о људској историји, која храбро изазива раширено и прихваћање схватање те исте историје.

Антарктик је први пут званично уочен 1820. године током једне руске експедиције. Тада је примећено да је у потпуности прекривен ледом, за који се сматра да се формирао пре око 35 до 45 милиона година.

Из тога разлога Антарктик се није могао појавити на карти пре 1820. године, а све карте на којима се налази требало би да имају назначене ледене полове који су стари неколико милиона година.

Међутим, карта Пирија Реиса свакако изазива сумње у то што заиста знамо о древним цивилизацијама. Реч је о карти света коју је саставио османски адмирал Пири Реис.

Око трећина карте је сачувана — приказује западне обале Европе, Северну Африку и обалу Бразила са невероватном тачношчу.

Разна острва Атлантика, попут Азорских и Канарских острва такође су приказана, као и митско острво Антилиа, а вероватно и Јапан.

Историјска важност карте лежи у демонстрацији глобалног истраживања Новог света до 1510. године, а наводно се њом служио и Кристифор Колумбо.

Осим тога, карта садржи и детаље обале за коју бројни историчари и геолози тврде да је Земља краљице Мод, односно Антарктика.

Међутим, како карта направљена 1513. године на себи може да има континент откривен тек у 19. веку? И ако су Антарктик откриле цивилизације које су се појавиле 4.000 године пре нове ере, зашто нема ледених површина на карти?

Били су напреднији него што мислимо

Карта без сумње није превара, јер је њена аутентичност вишекратно потврђена, а сам аутор Реис истиче да је нацртана према информацијама са старијих карта, графика и записа, од којих су многе копиране и преписиване изнова пре уништења Александријске библиотеке у Египту.

Тако карта отвара могућност теорији да је нека заборављена древна цивилизација имала капацитет, способност, знање и технолошке могућности путовања до Антарктика и то све пре формирања леда, што је у потпуној супротности од онога што нас историја учи.

Према теорији америчког професора Чарлса Хапгода, која се слаже и са веровањем Алберта Ајнштајна, у раздобљу од близу 13000. године до 6000. године пре нове ере Антарктик је био ближи екватору и тамо је владала тропска клима, као у деловима Јужне Америке.

То је било узроковано изненадном променом читаве литосфере Земље, па су се сви континенти померили на тренутне позиције, што је знатно другачији став него широко прихваћено објашњење о теорији тектонских плоча.

Међутим, ко је живео у то време да је све могао да забележи на карти пре постојање свих познатих цивилизација и да тачно прати географске дужине пре изума морског кронометра у 18. веку?

Теоретичари завера верују да је таква цивилизација постојала, да је била знатно напреднија од наше и да је давно заборављена.

Антички град и цивилизација

Слојеви леда крију бројне тајне, а наводно су испод њега на Анктарктику откривене рушевине древног града.

Године 2002. цела екипа калифорнијске телевизије нестала је на том немилосрдном континенту. Иако тела нису пронађена, иза њих је остао чудновати траг — снимак и прича о античким рушевинама. Мисију су након тога спровели и амерички маринци. Археолог Џонатан Греј рекао је како морнарица намерно не објављује пронађени снимак.

Налазиште је око 160 километара западно од станице Восток, извори из морнарице тврде како није реч о древном граду, већ о напуштеној рупи за снабдевање. Недавно је операција НАСА на Антарктику открила оно за што неки стручњаци верују да је доказ постојања древног града који се налази близу 2,3 километра испод леда. Структура је пирамидалног облика.