Прочитај ми чланак

И ДАЉЕ ВОЛЕ ПУТИНА: Руског председника подржава 84 одсто грађана

0

Учесници анкете Центра за истраживање јавног мњења су били грађани Русије старији од 18 година, а сваког дана је испитивано 600 људи у најмање 80 руских региона

Најновија студија руског Центра за истраживање јавног мњења показала је да више од 84 одсто анкетираних грађана Русије одобрава политику руског председника Владимира Путина, док преко 53 одсто испитаних задовољно радом премијера Дмитрија Медведева, саопштио је данас тај центар.

„Стопа подршке председнику је у августу износила 83,5 одсто, а у периоду од 28. августа до 3. септембра 84,4 одсто“, изјавио је један од анкетара, преноси Тас с.

Како се наводи, степен подршке премијеру је помало варирао износећи у периоду августа и почетка септембра око 53,3 одсто, а кабинету 57,4 одсто.

Радом доњег дома руске думе је задовољно 51 одсто испитаних грађана, а горњи дом је позитивно оценило 57,7 одсто учесника истраживања.

Како агенција наводи, Путин је и даље, према мишљењу грађана, најкредибилнија личност на руској политичкој сцени са 50,1 одсто испитаних грађана који су такво мишљење изнели у прошлој недељи.

Друго место је заузео министар одбране Сергеј Шојгу са 16,7 одсто, а треће премијер Дмитриј Медведев са 15,5 одсто гласова.

Са друге стране, лидер Либерално-демократске партије Русије Владимир Жириновски и даље води на листи најмање популарних руских политичара, показују резултати, где је око четвртина испитаних (26,6 одсто), према подацима од прошле недеље, изнела мишљење да не би у његове руке стављали питања која су од државног значаја.

Учесници анкете су били грађани Русије старији од 18 година, а сваког дана је испитивано 600 људи у најмање 80 руских региона, наводи агенција.