Прочитај ми чланак

ГРЦИ ПОМАЖУ СРБИМА У СЛУЧАЈУ ЗАКИНТОС: Удружују се чувени адвокати Србије и Грчке

0

Састала сам се данас са најпознатијим адвокатом кривичарем из Атине Алексиосом Коугиасом у његовој канцеларији и са колегом Лефтерисом из Законтоса, и сви заједно смо анализирали до сада прикупљене доказе - каже београдски адвокат Зора Добричанин Никодиновић

У случај, који се у Грчкој води против петорице српских држављана осумњичених за пребијање на смрт америчког туристе Бакари Хендерсона на острву Закинтос 6. јула, укључио се познати атински адвокат кривичар Алексиос Коугиас, поред још два адвоката из Београда и са Закинтоса.

Хостеса са Закинтоса дала ДВА ИСКАЗА: Девојка од које зависи судбина српских младића има две верзије догађаја?

Они су данас поново посетили тројицу осумњичених Срба, који су као млађи пунолетници смештени у притврске јединице затвора у Авлони, пренела је Тањугу београдски бранилац у овом случају Зора Добричанин Никодиновић.

– Састала сам се данас са најпознатијим адвокатом кривичарем из Атине Алексиосом Коугиасом у његовој канцеларији и са колегом Лефтерисом из Законтоса, и сви заједно смо анализирали до сада прикупљене доказе. Договорили смо се о стратегији и циљевима одбрани наших клијената у случају “Закинтос“ – навела је Добричанин Никодиновић.

Она је напоменула да је задовољна стручношцу колега и њиховом агилношћу у овом случају којем, како је напоменула, приступају са пуно пажње и разумевања, као и колегијалним поштовањем које јој указују као колегиници из Србије и чије мишљење и идеје у потпуности уважавају.

– Сад крећемо у Авлону где се налази затвор за малолетнике, где меру притвора издржавају млађа пунолетна лица – Милош Илић, Немања Петровић и Стефан Стојановић – навела је Добричанин.

Душан Ранковић и Милош Сенић, такође, осумњичени у овом случају налазе се у другим затворима у Грчкој. Осумњиченима је након инцидента одређен притвор до почетка суђења, који по грчким законима може да траје до 18 месеци.

Друга двојица српских држављана, која су такође осумњичена у овом случају, пуштена су да се бране са слободе.

Младићима се на терет ставља кривично дело саучеништво у убиству извршено у ноћи између 7. и 8. јула када је у тучи у клубу „Бар код“ у месту Лаганас на смрт претучен амерички студент Бакари Хендерсон (23).

Истрага, која је у току, треба да утврди појединачни степен кривице и умешаности у ово дело сваког осумњиченог понаособ, што значи да би и квалификација дела у односу на сваког од њих могла да буде измењена до подизања оптужнице.

Како је најављено, суђење за ово дело онима који буду оптужени одвијаће севу грчком граду Партасу.