Прочитај ми чланак

РАТ У ОПОЗИЦИЈИ: Јеремић и Пајтић руше ДС?!

0

Избори у Београду се ближе, а опозиционари настављају да се свађају и вређају!

Овога пута по лидеру ДС-а Драгану Шутановцу оплели су бивши председнички кандидат Вук Јеремић и некадашњи председник демократа, а сада члан те странке Бојан Пајтић. Јеремић је у једном интервјуу истакао да максимално подржава одлуку Саше Јанковића да откачи Шутановца, а Пајтић је оплео по свом председнику јер га није бранио од линча.

– Делим став Саше Јанковића да искрени противници режима не би требало да под овакавим околностима улазе у било какав вид колаборације са истим – рекао је Јеремић.

Бојан Пајтић је, са друге стране, ретвитовао твит једног твитераша који гласи ”Пајтић јесте бивши председник ДС. То је небитно у овом линчу. Битно је да је члан ДС. И битно је да се примети да ДС не брани своје чланове”.

Коментаришући ову ситуацију политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да су опозициони лидери заправо сами себи највећи непријатељи.

– Напросто опозиција се бори за мали колач, а када је мали колач а много амбициозних илити гладних лидера ништа друго осим сукоба није ни реално. Они су једни другима већи непријатељи него што им је непријатељ Вучић, они због својих бирача причају да им је Вучић противник, а он је за њих недодирљив. Он је сувише јаки и сувише изнад свих њих. Они се међусобно боре ко ће бити лидер опозиције, а у тој борби јасно је да морају да се свађају и да тако скрећу пажњу свако на себе – коментарише аналитичар.