Прочитај ми чланак

ДОМАЋИНИ: У путну инфраструктуру уложили 200 милиона динара; и још граде гондолу!

0

Општина Чајетина је ове године доста средстава уложила у изградњу и реконструкцију путева и улица на подручју целе општине. Тренутно се изводе радови на неколико локација на Златибору као и у месним заједницана Бранешци и Јабланица.

У току су радови у улици Проте Симића на Златибору – од насеља Хемел и Ранча Зова ка центру. У првој фази ради се 800 метара асфалтног пута ширине 5 метара и пешачке стазе ширине 1,5 метара. Радови су у завршној фази па ће у наредних неколико дана поменута улица бити асфалтирана. Паралелно са тим се ради у месним заједницама Бранешци и Јабланица. Пре неколико дана завршен је још један тендер тако да ће у наредном периоду радови бити интензивирани.

„Оно што је у плану јесте да се заврше пресвлачења и крпљења улица у Чајетини, затим радови у месним заједницама Мачкат, Даутовац и Крива Река, као и радови у Сирогојну, Дренови, Алином Потоку, Рожанству, Голову и Доброселици. Планирано је асфалтирање километар пута према манастиру Увац. У току су радови на санацији штета од поплава на макадамским путевима. Нешто раде наша комунална јавна предузећа а нешто приватна предузећа. Интензивно се ради и очекујем да ће се до друге половине септембра завршити сви путни правци и реконструкције улица које су планиране“, рекао је заменик председника Општине Арсен Ђурић.

Ребалансом буџета који је планиран почетком септембра биће предвиђена додатна средства како би био расписан још један тендер. Он се односи на улицу ка насељу Гајеви са пешачком и бициклистичком стазом и кружни ток код хотела Торник и још неколико путних праваца по сеоским месним заједницама које нису ушле у претходне тендере.

„Планирамо изградњу кружног тока код хотела Торник и реконструкцију читаве улице од тог кружног тока поред хотела Југопетрол па све до Пасареле, као и изградњу пута, пешачке и бициклистичке стазе према насељу Гајеви. На тај начин би се заокружиле пешачке и бициклистичке стазе у дужини од 6 километара. То свакако представља један нови садржај за људе који воле да пешаче или да возе бицикле. Добиће сасвим уређене и пристојне стазе“, додаје Ђурић и подсећа да је ове године у путну инфраструктуру уложено око 200 милиона динара. Очекује да ће након реализације овогодишњих планова у 2018. – ој години сваки заселак у општини Чајетина.

Извођачи за гондолу на терену

Последњи састанак пред почетак радова на гондоли одржан је у петак 25. августа 2017. између представника општине Чајетина и извођача радова – конзорцијумом фирми коју предводи МПП „Јединство“, ради прецизирања почетка радова на изградњи 1. фазе гондоле на  врху Торника. Подсећања ради, за поменуте радове  Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре издало је грађевинску дозволу 27. јула ове године.  Састанку су присуствовали и представници произвођача опреме из француске фирме ПОМА.

На састанку је било речи о  испуњености  процедуралних и техничких услова за почетак изградње објекта. Дефинисано је да се мора почети са припремом терена која обухвата измештање оптичког кабла и крчење терена.

Након завршеног састанка, представници руководства општине Чајетина, односно инвеститора  са извођачем радова и представницима фирме Пома изашли су на локацију последње станице и обишли опрему која се налази у подножју Торника и у Бранешком пољу.
Договорено је да први радови почну у четвртак 31. августа 2017.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су председник Здраве Србије, Милан Стаматовић и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић. Тема емисије је био Преображенски проглас којим је озваничена будућу сарадња између ова две српске патриотске странке.

На почетку емисије г Стаматовић говорио о томе на чему ће се заснивати сарадња између ЗС и Двери, односно ко све од странака, покрета или појединаца може да се укључи у овај савез у борби против СНС који је у својим редовима окупио појединце бившег режима са криминалним биографијама (00:01:00); док је г. Обрадовић објаснио да ли је могућа сарадња овог савеза са Вуком Јеремићем, прозападном опозицијом и СРС истакавши да су они патриотски блок који ће сарађивати са свима који су против ЕУ, за Русију и КиМ у Србији и против НAТО-а, истакавши да са прозападном опозицијом је могућа једино сарадња кроз борбу за фер и поштене изборе који би се одржали без изборних крађа и капиларних гласова (00:08:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.