Прочитај ми чланак

МОНСТРУОЗАН ЗЛОЧИН: Аустријанци у Војводини снимали порно филмове са српском децом

0

Двоје аустријских држављана ухапшено је данас у Бачком Петровом Селу због основане сумње да су снимали и путем интернета дистрибуирали малолетничку порнографију.

Четрдесетседмогодишњи мушкарац С. К. Г и тридесетпетогодишња С.Б. се терете за кривично дело приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

Осумњичени су имали привремено боравиште у Бачком Петровом Селу, а како смо незванично сазнали, су за снимање порнографских садржаја користили су децу, највероватније из тог насељеног места.

Основни јавни тужилац у Бечеју поднео је предлог за одређивање притвора те две особе, о чему је одлучивао судија за претходни поступак Основног суда у Бечеју.

– Тужилаштво има очигледне доказе да је дело извршено. Због врсте дела и његове опасности по друштво, тужилаштво је сматрало да постоји основ за одређивање притвора. Судија у кривичној материји који је дежуран, Горан Чимбуровић, уједно и председник суда, након саслушања изрекао је меру притвора до 30 дана, рекао је портпарол Основног суда у Бечеју Марко Божовић.

Мушкарац је саслушан на немачком, а жена на мађарском језику посредством судског преводиоца.

Према незваничним сазнањима, осумњичени мушкарац је пре извесног времена у матичној држави већ осуђиван за исто кривично дело, пише „Ало“.

Док траје истрага осумњичени ће бити притворени у окружном затвору у Зрењанину. Уколико се утврди њихова кривица, затворску казну служиће у Србији.