Прочитај ми чланак

СРБИЈА НА НОГАМА Вечити за Лигу Европе, славу, милионе и опоравак српског фудбала

0

Фудбалери Црвене звезде и Партизана играју утакмице одлуке против Краснодара, односно Видеотона, за улазак у групну фазу Лиге Европа која им осим спортског мотива доноси и велику новчану награду.

Први ће на терен од 20 сати шампион Србије Партизан у Фелчуту против тима доскорашњег свог тренера Марка Николића, након што је у Београду било без голова.

На страни црно-белих је искуство и мноштво оваквих утакмица, играли су седам пута групну фазу УЕФА такмичења у последњих 11 година, а поред тога може се рећи и да има квалитетнији састав од вицепрвака Мађарске.

Међутим, Видеотон је изборио реми дефанзивном поставком, али ће сада нападачи Партизана вероватно имати више простора да угрозе противника и постигну гол у гостима који се јаче вреднује.

Сат времена касније крцат стадион Рајко Митић биће ветар у леђа Црвеној звезди у судару са скупоценим Краснодаром.

Присталице црвено-белих тачно деценију чекају на улазак у групну фазу Лиге Европе гајећи оптимизам да може да се надокнади 2:3 из Русије.

Управо су се на стадион Звезде и травнату подлогу жалили из Краснодара пре меча, (не)свесно показујући страх од атмосфере у Београду.

Потребно је само да фудбалери Црвене звезде подршку са трибина, уз велики мотив, каналишу на прави начин и после прашке Спарте направе још један подвиг ове сезоне, вероватно највећи у последњих неколико година.

Партизан и Црвена звезда не играју само за велики спортски резултат, већ и за огромну финансијску ињекцију јер сам пласман у групну фазу Лиге Европе доноси 2,4 милиона евра, а ту су и додатни приходи од позитивних резултата, ТВ права, продатих улазница…

Звездо и Партизане, играјте за српски фудбал.