Прочитај ми чланак

СРПСКЕ ДИПЛОМАТЕ се враћају у Македонију

0

Берлин -- Повратак особља српске амбасаде у Скопљу почеће сутра, а амбасадор Србије ће се вратити 31. августа, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Саопштење долази након што су министри спољних послова Србије и Македоније Ивица Дачић и Николе Димитров разговарали телефоном.

У саопштењу је наведено да ће амбасадорка Србије Душанка Дивјак Томић затражити сусрет са македонским премијером Заевом већ 1. септембра.

На основу договора председника Србије Александра Вучића и македонског премијера Зорана Заева, два министарства ће путем дијалога решавати сва отворена питања, с циљем унапређења пријатељских односа између две државе и два народа‎, наведено је у саопштењу.

Најављено је и да ће се министри Дачић и Димитров у петак састати у Нишу.

Председник Србије Александар Вучић и премијер Македоније Зоран Зајев сагласили су се раније данас да две земље несугласице решавају искључиво дијалогом и да се заједнички боре за очување и унапређење пријатељских односа српског и македонског народа и грађана две државе.

Србија је у недељу повукла особље амбасаде из Скопља уз образложење да су надлежни органи имали информације о „веома офанзивном обавештајном деловању против органа и институција Србије“.