Прочитај ми чланак

СРЕЋА СЕ МНОЖИ ДЕЉЕЊЕМ: Прича о баки Радмили свима је сломила срце

0

НОВИ САД - Потресна прича о баки Радмили из Новог Сада, која упркос позним годинама не скида осмех са лица и сваког дана на улицама продаје цвеће не би ли се прехранила, обишла је Србију, а њена тешка судбина дотакла је и чувеног столара Милета, познатог по својим бројним гестовима хуманости.

Вођен учењем да кад год се нађемо пред неком дилемом треба да саслушамо савет старијих, Милорад Миле Јурковић, један од најпознатијих занатлија у нашој земљи, пронашао је бака Раду и попио с њом кафу. Оно што је из тог сусрета понео са собом једна је од, како каже, највећих лекција које је научио у животу.

Позвао ју је на кафу и сок, не би ли са њом мало поразговарао и купио њено цвеће, међутим – она је то одбила. Да се срећа множи дељењем поука је која је одмах потом уследила, а о којој је Миле писао на свом Фејсбук профилу.

 

„Када некад у животу имате дилему шта и како треба да урадите питајте старије јер они су вероватно то већ прошли…Данас… Нови Сад… Бака Радмила за коју смо чули да је подстанар са примањима од 12.000 дин…Да би некако извела ову борбу са животом бака Радмила продаје цвеће код Футошке пијаце… Нашли смо је и позвали на кафу и сок са нама. Испричали се са њом о свему и питали је да купимо цвеће од ње… Бака је одбила зато што смо јој мало причинили задовољство да мало се исприча са неким… Нисмо одустајали и бака је рекла да букет кошта 100 дин али и да газдарици дугује 2000 дин за струју…Е ту смо… за букет смо баки платили 2000 дин али смо је замолили да га некоме поклонимо заједно… И ево опет изненађења… Иза нас су седеле две даме Николина и Љиљана, схватиле су ко сам и препознале ме… Прихватили су букете, али исто су оне имале услов да га плате, тј. помогну и оне бака Радини… Свака је дала по 1.000 дин…Ето, срећа се множи дељењем… Част нам је што смо упознали Николину и Љиљану и велико им хвала… Бака Радмили желимо још дуго да продаје цвеће и шета улицама Новог Сада, јер док је ту са нама и град је лепши и богатији… Чувајмо наше старе, јер и ми ћемо једног дана остарити, мислите о томе. Идемо даље“, поделио је своје утиске столар Миле, а његов емотивни пост наишао је на хиљаде лајкова и позитивних коментара корисника ове друштвене мреже.