Прочитај ми чланак

СМЕНИО ГА ВУЧИЋ, ЗАПОСЛИО ЗАЕВ Бивши директор ЕПС постао саветник Зорану Заеву?

0

Бивши директор Електропривреде Србије (ЕПС) Александар Обрадовић постављен је у Кабинету премијера Македоније за спољног сарадника за економска питања и сарадњу са земљама у региону, објавио је данас портал МКД.мк.

Како се наводи, висина Обрадовићеве месечне надокнаде је 72.000 денара (око 144.000 динара).

Портал наводи да је ту информацију добио као одговор од службе Владе Македоније за информисање и подсећа да је Обрадовић недавно спомињан као могући директор државне енергетске компаније Електране Македоније (Елем).

Обрадовић је, наводи се, недавно добио држављанство Македоније Владином одлуком, у поступку који се примењује за особе које су од посебног економског, културног, спортског или другог националног интереса.

„Према изјавама (македонског) премијера Зорана Заева, Обрадовић је био планиран за првог човека Елема, али се чини да је Влада од тога одустала након (негативних) написа по медијима о бившем директору ЕПС“, наводи МКД.мк.

Медији су претходно објавили да је Обрадовић добио канцеларију у Елему, а највећа македонска опозициона партија ВМРО ДПМНЕ оценила је да је Обрадовић „контроверзни балкански мешетар“ и изразила сумњу да Заев намерава да га постави за директора државне енергетске компаније и да би то могао да буде први корак у њеној распродаји.