Прочитај ми чланак

ОДУШЕВЉЕНИ НАШОМ ПЛАНИНОМ: Турски новинари снимају о Златибору

0

На Златибору је боравила телевизијска екипа из Цариграда (Истанбула), која се у организацији ТО Србије налази у студијског посети нашој земљи.

Новинари Tunca Ozlem, Esirgenc Yasin и Esirgenc Yakupcan припремају телевизијску емисију „Dünyayı Geziyorum“ о туристичким путовањима и гастрономској понуди, која се емитује на најгледанијој турској телевизији „Канал 7“.

Туристичка организација „Златибор“ је подржала ово студијско путовање и новинаре из Турске упознала са богатом туристичком понудом наше планине.

Тако да ће се природне лепоте Златибора, као и културна понуда наћи на турском каналу.

Новинари су поред туристичког центра Златибора посетили Стопића пећину и Музеј на отвореном у Сирогојну.

У крчми Музеја учили су да праве колач „Старо село“, а у ресторану „Перун“ им је представљен чувени „Планински доручак“.

Колико су били одушевљени пријемом и љубазношћу домаћина на Златибору, говори чињеница да су обећали да ће се вратити на планину како би снимали зимске пејзаже и садржаје.

КОНЦЕРТ БАЈАГА И ИНСТРУКТОРИ

Прави спектакл све посетиоце и госте Златибора очекује пред крај лета, 24. августа, када ће на Краљевом тргу концерт одржати једна од најпознатијих рок група на простору бивше Југославије, али и шире, Бајага и инструктори. 

Оранизатори концерта: Туристичка организација Златибор, Општина Чајетина и Спортски центар Чајетина.