Прочитај ми чланак

КОШАРКА: Србија наставља по старом, нова победа, 7/7!

0

Репрезетнација Србије која је и данас играла без Немање Недовића, Николе Калинића и Бранка Лазића је успела да слави против Италије у оквиру отварања Aкрополис купа.

Нова утакмица на припремама за Европско првенство и нова победа, седма узастопна.

Фото: kss.rs

Репрезентација Србије која ће знатно ослабљена ићи на Европско првенство у Истанбул, данас је успела да слави против репрезентације Италије на отварању Aкрополис купа са 73:65 (22:24, 18:14, 19:18 и 14:9).

Одбрана нашег тима је била веома слаба у првој четвртини, наши кошаркаши су се мучили са Белинелијем, имали су у нападу доста изгубљених лопти што се одразило и на резултат, Италијани су водили са 24:22.

Ипак, у наставку нешто другачија прича, наши су кренули нешто агресивније на Италијане у одбрани, Бобан Марјановић је био нерешива енигма, постигао је укупно 14 поена у првом полувремену.

Србија је након 20 минута водила са 40:30, али није имала решења за Белинелија који је играо фантастично.

Веома лош почетак треће деонице наше репрезентације, постигли смо само 2 поена за 4 минута, а тројком Датомеа Италијани стижу до 49:42.

Онда на сцену ступа Бобан Марјановић заједно са Богданом Богдановићем, Србија је преузела предност веома брзо и стигла до 59:56.

Последњу деоницу наш тим је почео сјајно, Богдан је везао пет поена, имали смо и највећу предност до тада од +8, 64:56. Када је Лучић погодио 2+1 уз намерну личну грешку, Србија је имала 69:60 на 5 минута до краја.

Били су Италијани још у игри, имали су три напада на 69:63, две промашене тројке, а време је полако одмицало, након поена Штимца било је 71:63 за нашу репрезентацију на 2 минута до краја.

Бобан Марјановић је имао 21 поен и 8 скокова, Лучић је додао 12 поена, а Богдановић 10. На другој страни Белинели најбољи са 20 поена.

Сутра у истом термину Србија игра против Грузије.