Прочитај ми чланак

ЦЕЦА ПОРУЧИЛА НАЦИЈИ: Не примати вакцине је друштвена катастрофа и незнање!

0

Светлана Цеца Ражнатовић проговорила је о битној теми која у последње време потреса домаћу јавност.

Општа полемика око (не)вакцинисања деце у Србији попримила је такве размере да је, рецимо, у трећем највећем граду у Србији, у Нишу, проценат новорођене деце која су вакцинисана пао на само 28 одсто.

Док многе наше познате личности позивају на невакцинисање деце и на тај начин додатно збуњују недовољно информисане родитеље, има и оних који пропагирају потпуно другачији став.

Упркос томе што је за родитеље који одбијају да вакцинишу своју децу предвиђена казна до 150.000 динара, многи се очигледно одлучују на овај, по њихове потомке, ризичан корак. 

Светлана Цеца Ражнатовић је више него јасна кад је у питању вакцинација деце.

Наравно да су и Вељко и Aнастасија вакцинисани – каже Ражнатовићева на питање и додаје.

– Најбитније је да дете прво буде прегледано од стране педијатра и наравно, да буде здраво. Сво шесторо деце у нашој породици, мојих двоје и четворо моје сестре Лидије, вакцинисани су. Лидијини близанци су прво примили вакцину против пнеумоније, па онда и све остале. О свима њима и дан данас брине докторка Биљана Ковачевић, у коју имамо апсолутно поверење – каже Цеца.

Не примати вакцине је друштвена катастрофа и незнање! Не смемо дозволити да нам се деца због тога разбољевају и умиру – рекла је она.