Прочитај ми чланак

ТЕОДОСИЋ: И лекар Клиперса схватио да нећу моћи

0

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић рекао је да му је било тешко да донесе одлуку о изостанку са Европског првенства.

Теодосић је истакао да је то учинио пошто није могао на време да се опорави од повреде листа, која је, како је навео, компликованија него што се мислило.

„Било ми је изузетно тешко да пресечем и донесем одлуку о неигрању на Европском првенству после много лета које сам провео у дресу Србије. Након консултација са доктором и селектором схватио сам да нећу моћи да помогнем друговима, иако је моја жеља као и увек, велика. Повреда листа је ипак компликованија него што сам мислио. Веровао сам да ћу моћи иако су прогнозе лекара биле другачије“, рекао је Теодосић агенцији Бета.

Он је истакао да је физиотерапеут из његовог новог клуба Лос Анђелес Клиперса дошао у Србију само да би му помогао да се што пре опорави и да заигра на Европском првенству.

„Нажалост и он је након снимака и прегледа, као и лекар, схватио да нећу моћи и да ће опоравак трајати дуже од мојих очекивања. У овом тренутку је најважније да сви заједно дамо подршку момцима који путују у Истанбул и да се у јавности прича и пише само о њима а не о нама који смо повређени. Атмосфера је сјајна, квалитет је увек ту и нема разлога да им не дамо подршку, коју ће они сигурно оправдати“, навео је Теодосић.

Европско првенство биће одржан се од 31. августа до 17. септембра у Финској, Турској, Израелу и Румунији. Србија ће играти у Групи Д у Истанбулу са селекцијама Турске, Велике Британије, Русије, Белгије и Летоније.