Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Што да се са Албанцима разграничавамо на својој територији? Па све је наше!

0

БЕОГРАД - Лидер СРС Војислав Шешељ је на питање шта мисли о предлогу разграничења на КиМ одговорио питањем - зашто се разграничавати са Албанцима на својој територији? "Што да се са Албанцима разграничавамо на својој територији? Све је наше, па да делимо са њима. Може, ми њима да дамо пола Косова а они нама пола Албаније", каже Шешељ.

Упитан шта мисли о наводним притисцима Америке да питање Косова остане отворено и нерешено, он за Новости каже да су те информације сумњивог карактера и да то неко „тако безвезе пласира“.

Према његовом мишљењу, председника Србије притискају да што пре пристане на независност Косова, јер кад кажу да се „нормализују односи“ – то значи признање независности.

„Не мора Вучић да каже признајем, он то фактички може да уради, довољно им је да Косово уђе у УН. Србија на то не сме никако да пристане“, додао је он.

На питање да ли на предстојећим београдским изборима његова странка, која по анкетама ужива 4 одсто подршке грађана, може да пређе цензус, Шешељ каже да у Србији нема озбиљне агенције за истраживање јавног мњења, а да је постојећим, инструментализованим од стране режима, задатак да „убију у појам“ опозиционе странке.

„Избори ће доста зависити од предизборне кампање, наступа сваке странке, а полако сазрева мишљење да власт у Београду треба мењати“, сматра лидер СРС.

На питање да ли опозиција, ако се удружи, може да победи СНС у Београду, он каже да се нада да то могу радикали, а да прозападна опозиција нема шансе чак и кад би се сви удружили, укључујући Бошка Обрадовића и Санду Рашковић Ивић.