Прочитај ми чланак

ПОДГОРИЦА: Запалио НАТО заставу, кажњен са 300 евра

0

Оснивач Покрета за неутралност Црне Горе Марко Милачић кажњен је са 300 евра због паљења заставе НАТО-а 10. априла испред затвора у Спужу, када је одлазио на издржавање затворске казне.

Милачић, који је и лидер политичке организације „Отпор безнађу“, оценио је да је реч о „незаконитој и монтираној пресуди“ на коју је посредством адвоката већ уложио жалбу.

Он је за црногорске медије оценио да је реч о класичном монтираном политичком процесу у којем није имао прилику ни да изнесе одбрану, чиме му је одузето Уставом загарантовано право.

– Што се тиче образложења ове незаконите пресуде да су службеници Завода за извршење кривичних санкција Спуж били узнемирени и уплашени паљењем НАТО заставе, нико од службеника није ставио до знања да су узнемирени, нити је то показао – каже Милачић и тврди да се може говорити о узнемирености и страху њихових надређених.

Милачић је почетком априла добио решење суда да мора у затвор на 20 дана због казне од 500 евра која му је изречена пре две године. Он је рекао да ће отићи у затвор на издржавање казне, „јер не жели да режиму плати ни цент“.