Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Заједно само о фер изборима

0

Бошко Обрадовић, лидер Двери, о уједињењу опозиције и београдским изборима: Јасно је да су Двери трећи пут и алтернатива и садашњем и бившем режиму. Имаћемо кандидата за градоначелника

НИЈЕ било никаквих разговора између Двери и Саше Јанковића о предизборној коалицији. Разликују нам се системи вредности и политика, и због тога не можемо заједно. Ако би Јанковић дошао на власт, Србија би имала исту политику према ЕУ, Сребреници, геј паради, а можда би се учланили и у НАТО. Ми смо против тога, а политика ПСГ и ДС је тренутно ближа СНС. Заједно можемо само да се боримо за фер изборе.

Овако у разговору за „Новости“ лидер Двери Бошко Обрадовић одговара на питање да ли је након „раскида“ Јанковића и Драгана Шутановца могућа њихова сарадња са ПСГ.

* Јанковић вам је замерио да не прихватате сва људска права.

– Ако је мислио на права ЛГБТ и осталих сексуалних настраности, то нису људска права. Нека наведе где је у међународном праву сексуална оријентација дефинисана као људско право. Ми тврдимо да није нигде.

* Направили сте отклон и од власти и од опозиције?

– Ако са једне стране имате погубну власт СНС у Београду, а са друге се нуди повратак на стару власт ДС и потрошене лидере без икаквог програма, јасно је да су Двери трећи пут и алтернатива и садашњем и бившем режиму.

* Уколико се одлучите на самосталан излазак, верујете ли да је то добра одлука и да у Београду можете прећи цензус?

– Увек смо имали добар резултат у Београду и очекујемо то и сада.

* Јеремић вам је ближи од Јанковића. Ко су вам још потенцијални партнери?

– Отворени смо за разговор са Јеремићем, али треба да видимо и програм његове нове странке. Рачунамо пре свега на сарадњу са „Здравом Србијом“ Милана Стаматовића. Када је реч о ДСС, све зависи од тога да ли они желе да буду део праве опозиције.

* Хоћете ли предложити кандидата за градоначелника?

– Имаћемо кандидата за градоначелника, који не мора да буде страначка личност.