Прочитај ми чланак

ГЕНЕРАЛ МАЛИНОВИЋ: Више од полa влaде не би прошло безбедносну проверу!

0

Малиновић је рекао и да би законом требало предвидети и ближе уредити безбедносну проверу свих изабраних лица.

Генерал у пензији и члан Демократске странке Срето Малиновић изјавио је да Војска Србије никада није била у лошијем стању када се погледа радни и материјални стандард и статус припадника Војске.

„Од 2012. године све што су урадиле летеће измене на месту министра одбране јесте симболичан довршетак раније започетих пројеката и исцрпљивање до изнемоглости свих потенцијала Војске и система одбране“, рекао је Малиновић у интервјуу за портал Коментар-прес (www.коментарпресс.нет).

Малиновић је казао да је то довело до егзистенцијалних проблема који су узроковали већи одлазак људства из система одбране и протеста Војног синдиката на које надлежни нису у стању да одговорно и ефикасно реагују.

Упитан да ли је неко од 2012. године био добар министар одбране, Малиновић је рекао да је Небојша Родић разумео систем одбране на прави начин и желео да ствари постави на потребан и одржив ниво, али да је на жалост система одбране и припадника Војске кратко трајао.

Малиновић је рекао и да би законом требало предвидети и ближе уредити безбедносну проверу свих изабраних лица и њихових најближих сарадника јер то раде државе која озбиљно воде рачуна о својим националним интересима.

„Када погледате састав Владе и државне управе готово да сам сигуран да их више од пола не би прошло безбедносну проверу“, рекао је Малиновић.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су пуковник авијације у пензији Милорад Ђошић и др Драган Петровић. У емисије говорило о томе да ли ће српска вјска добити руске мигове 29 или америчке Ф-16 (00:00:30); и о НАТО војној вежби, која је одржана у Бугарској, на којој је учествовала и српска војска (00:05:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.