Прочитај ми чланак

Умро 19-годишњак рањен у сукобу навијача

0

Београд -- Преминуо је навијач Партизана Демир Јукић (19), тешко рањен у сукобу са навијачима Црвене звезде почетком јуна, сазнаје Б92.

До сукоба навијачких група Партизана и Црвене звезде дошло је почетком јуна када је младић рођен 1998. године упуцан у стомак, а још једна особа је лакше рањена у тучи. Јукићу је тада један метак завршио у кичми.

 

Групу навијача Партизана тада је напала група навијача супарничког клуба, а сведоци су испричали медијима да је више од 20 возила било блокирано на раскрсници Улице Ивана Рибара на Новом Београду.

Очевици су такође навели да је виђена група момака како аутомобилом долази на место инцидента, наоружана штанглама.

Вечерње новости су пренеле сведочења станара зграде у којој је упуцан 19-годишњак. Они су навели да се „могло наслутити да ће до сукоба доћи“, као и да се у претходним данима на том месту окупљала група, која није правила инциденте.

Према њиховим тумачењима, до обрачуна је вероватно дошло због неколико графита црно-белих које су навијачи супарничког клуба префарбали, упркос томе што цео крај “припада” једној групи навијача Партизана.

Након тога међу грађанима организована је акција давања крви за Јукића којој су се одазвали и навијачи Велса пре и након меча њихове репрезентације са репрезетанцијом Србије.

Полиција се поводом овог случаја није огласила.

У том периоду догодили су се још неки сукоби навијача два београдска клуба, један чак и код Храма Светог Саве, када су присталице Црвене звезде наоружане штанглама напале супарничку групу, која је се окупила „да би прославила освајање титуле Шампиона Србије и освајање Купа Србије“.