Прочитај ми чланак

СРБИ У ПАНИЦИ ЗБОГ ФЕЈСБУК УПОЗОРЕЊА О ФАБРИЦИЈУ: Ево ко је човек и шта се крије

0

Ових дана друштвеним мрежама кружи порука упозорења од извесног господина Фабризио Брамбилла који шаље Србима позиве за пријатељство, а онда им хакује профиле, коју сте сигурно и ви добили.

„УПОЗОРЕЊЕ: Реци свим својим контактима са своје месинџер листе да не прихватају захтев за пријатељство од Фабризио Брамбилла. Он има фотографију са једним псом. Он је хакер и повезао је свој систем на твој акаунт Фејсбука. Ако га неко од твојих пријатеља прихвати, биће прикачен и на тебе, дакле осигурај се да га сви твоји пријатељи препознају. Хвала. Прослеђено како је примљено“, гласи упозорење које кружи.

Међутим, као што се и очекивало, испоставило се да је реч о превари.

Док порука кружи интернетом, прави Фабризио Брамбилла, уметник из Болоње, одједном је обасут порукама претње али и разним шалама.

 

Он је остао у чуду колико је његов профил затрапан…

А онда је своје име укуцао на Гуглу и све му је било јасно.

 

Иначе, за убудуће – профил на Фацебооку није могуће хаковати тако што ћете са неким постати пријатељ; такође, Фацебоок прати масовно додавање пријатеља и често тај потез означава као спам, па би било који налог који покуша да за кратко време дода велики број људи вероватно био обрисан.