Прочитај ми чланак

РУСКА АВИЈАЦИЈА за недељу дана уништила 730 терористичких објеката …

0

Руска авијација је у ваздушним операцијама у Сирији за протеклих недељу дана уништила 730 објеката терористичких организација

Руска авијација је у ваздушним операцијама у Сирији за протеклих недељу дана уништила 730 објеката терористичких организација, саопштено је из Министарства одбране Русије.

Како се наводи, за протеклих седам дана извршено је преко 290 борбених летова.

Више од 160 објеката пронађено је приликом извиђачких летова руских дронова, док су преостале објекте лоцирали сами пилоти.

Нешто раније је саопштено да је сиријска војска опколила велику дивизију терориста ДАЕШ-а у близини града Акребата у Хами, чиме је онемогућила допремање муниције и наоружања терористима, саопштило је Министарство одбране Русије.

ОПКОЉЕНА ПОСЛЕДЊА ДИВИЗИЈА ТЕРОРИСТА У ХАМИ

Сиријска војска опколила је велику дивизију терориста ДАЕШ-а у близини града Акребата у Хами, чиме је онемогућила допремање муниције и наоружања терористима, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се наводи, припадници сиријске војске су уз помоћ руске авијације успоставили потпуну контролу над висоравнима у околини града, самим тим је пут снабдевања под константном ватром владиних снага.

Истовремено, терористи покушавају да побегну из Акрабата аутобусима и оклопним возилима у правцу Дејр ел Зора, којипредставља последње упориште терориста након пада ирачког Мосула, наводи се у саопштењу.

С тим у вези, Министарство напомиње да руска авијација спроводи константне извиђачке летове како би утврдила путеве евакуације терориста и би сазнала тачну локацију премештања војне технике терориста и њихових оклопних возила.