Прочитај ми чланак

СВЕ У ИНТЕРЕСУ СРПСКОГ ФУДБАЛА: Одложена утакмица између Партизана и Напретка

0

Меч 6. кола Суперлиге Србије између Партизана и Напретка је одложен!

Како стоји у званичном саопштењу заједнице Суперлигаша Србије меч се одлаже ‘у интересу српског фудбала’.

Из Партизана су медији обавештени о одлагању. Не и о разлогу одлагања, већ су упућени на сајт Суперлиге. Незванично, Партизан је замолио да играчи буду поштеђени напора играња утакмице у недељу како би били одморнији за реванш меч против Видеотона у Мађарској у коју одлазе аутобусом.

„Сходно захтеву ФК Партизан, обавештавамо Вас да се утакмица 6. кола Супер лиге Србије између ФК Партизан и ФК Напредак одлаже због пружања пуне подршке српским клубовима у последњем колу квалификација за лигу Европе.

Оваква одлука донета је због поштовања општег интереса српског фудбала, а у циљу што успешнијег наступа ФК Партизан у европским такмичењима. Једини мотив за доношење овакве одлуке је искључиво спортске природе, јер би се евентуалним пласманом наша два клуба у лиги Европе знатно повећао национални којефицијент од кога користи имају сви домаћи клубови, а Србија би после више од десет година имала два представника у групној фази лиге Европе.

Утакмица ће бити заказана у првом слободном термину у зависности од успеха ФК Партизан у квалификацијама за лигу Европе, о чему ћете бити благовремено обавештени“, стоји у саопштењу заједнице суперлигаша Србије.