Прочитај ми чланак

БОШКО ЗА СРБИН.ИНФО Патриотски опозициони блок је једина опасност за Вучићев режим

0

Српски покрет Двери и Здрава Србија Милана Стаматовића у понедељак 21. августа склапају коалицију, када ће бити и потписан споразум о сарадњи и заједничком политичком наступу.

Тим поводом, редакције Србин.инфо је разговарала са лидером СП Двери, Бошком Обрадовићем, који је истакао да је за Двери сарадња са Здравом Србијом Милана Стаматовића природна и принципијелна ствар, пошто и Двери, и Здрава Србија, имају апсолутно исте политичке ставове по кључним националним и државним питањима.

– Ми смо против уласка Србије у ЕУ и НАТО, за већу стратешку сарадњу са Русијом и наставак борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Притом, ми смо и земљаци из западне Србије, која је у овом тренутку једини део Србије који није под потпуном контролом власти СНС. Дубоко сам уверен да ће почетак пада Александра Вучића кренути из овог моравичког и златиборског округа.

Први човек Двери је и додао да ће обе ове странке проширити сарадњу и на друге родољубиве политичке опције, јер је ово само почетак стварања једног широког опозиционог и патриотског блока против Вучићеве власти.

– У наш народни покрет добро дошли су сви родољуби који су против ове власти, без обзира да ли припадају странкама, групама грађана, синдикатима или другим удружењима. Изузев оних који се лажно представљају као родољуби, а раде за паре за Вучића, подвукао је Обрадовић.

Питали смо и председника Двери да ли би за Вучићев режим много већа опасност био патриотски опозициони блок, него грађанска опозиција.

–  Грађанска опозиција има исту спољну политику као и СНС. Ако би они дошли на власт уместо Вучића политика би остала иста. Ми сматрамо да треба сменити Вучића, али и променити његову погубну политику која је само наставак и продубљивање катастрофалне политике претходног режима. Патриотски опозициони блок је заправо и једина права опасност за Вучићев режим. СНС се највише плаши уједињавања родољубивих снага, јер је то једини начин да се почне крунити бирачко тело СНС.

Обрадиовић је за наш портал и додао да многи бирачи СНС су разочарани избором Ане Брнабић за председника Владе, али не виде алтернативу и јаку опозициону патриотску снагу.

–  Многи опозициони бирачи који су против СНС не желе повратак на ДС. Коалиција Двери и Стаматовића доноси ту нову политичку наду из народа која није компромитована и корумпирана, која је јасно и чврсто опозициона и патриотска и која представља алтернативу и бившем и садашњем режиму.

На крају смо првог човека Двери питали да ли су већ разговарали са г. Стаматовићем о томе ко ће бити њихов нисилац листе на изборима у Београду; и шта је оно што ће ова патриотска коалиција понудити бирачима у Београду.

 – Двери спремају посебан програм за Београд. Окосница програма биће Београд као породичан град, град који ће радити на бољем животу свих породичних Београђана, као и заштита социјално угрожених породица и појединаца, међу којима посебно истичем оне које банке и јавни извршитељи избацују из њихових породичних домова. Такође смо окренути београдским радницима који су оштећени у пљачкашким приватизацијама великих београдских привредних гиганата. Размишљамо и како доћи до децентрализације у Београду и како да београдске општине имају веће буџете и располажу са више имовине и пара. То су праве теме за београдске градске изборе, а не ове празне опозиционе приче о колонама и лидерима. О коалицији за градске изборе у Београду и носиоцу наше изборне листе који може бити и нестраначка личност тек ћемо разговарати, најпре са Миланом Стаматовићем, а онда заједнички и са другим потенцијалним коалиционим партнерима, за Србин.инфо, на крају разговора је закључио Обрадовић.

БОНУС ВИДЕО

Гости медијске куће „Центар”, у емисији „Дебате” били су гости из Бугарске: Павел Шопов, оснивач најпопуларније патриотске странке у тој земљи,” Aтака“ и потпреседник бугарске Скупштине и народни посланик посланичке групе „Уједињени патриоте”, Јавор Нотев.

Бугарски народни посланици су говорили о томе да ли 21 век може бити век сарадње између Срба и Бугара (00:23:30), о бугарско-српско сарадњи у борби против Турака (00:26:00), о томе како Aтака гледа на бугарско-српску сарадњу (00:28:30), о Балканском-православном савезу (00:30:00); као и о односу савремених Бугара према Србима (00:32:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.